Aktivisté znovu obsadili Kliniku. Kvůli včerejšímu hlášení bomby to na síti vře. Politici a veřejnost mají podezření

21.05.2016 11:47

Poté, co policie včera večer předala budovu, v níž fungovalo sociální centrum Klinika, Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), zaplnily se sociální sítě reakcemi. Aktivisti podle ÚZSVM využívali budovu na pražském Žižkově bez platné nájemní smlouvy. Budovu navíc museli odpoledne opustit kvůli nahlášené bombě, ta však nalezena nebyla.

Aktivisté znovu obsadili Kliniku. Kvůli včerejšímu hlášení bomby to na síti vře. Politici a veřejnost mají podezření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solidární pochod za zachování centra Klinika, kterému Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových odmítl prodloužit smlouvu

„Nahlásit si bombu a pak ji ani nenajít, ale no tak,“ poznamenal k celé události předseda Strany zelených Matěj Stropnický.

Své řekla i starostka městské části Praha 3 Vladislava Hujová (TOP 09). „Ať už je autorem anonymu kdokoliv, patří do vězení nebo minimálně do blázince,“ uvedla Hujová. Na její slova zareagoval jeden z uživatelů facebookové sítě. „No, taková ošklivá slovíčka na někoho, kdo vám hraje tak pěkně do karet...“ poznamenal. „To snad ani nemyslíte vážně,“ oponovala Hujová.

„Takže Kliniku prohledali za 40 minut a v pátek odpoledne, večer sehnali státního úředníka? Tomu snad nikdo nemůže věřit,“ podotkl k celé události jeden z uživatelů Facebooku. Další z uživatelek si rovněž posteskla. „Tak jestli Kliniku fakt zavřeli, tak už nemám žádnej důvod se do ČR – Prahy vracet. Fakt smutný,“ napsala.

Našli se však i tací, kteří v celém sporu podporovali policii. „Nemáte ani platnou nájemní smlouvu, tudíž nemáte nárok zde setrvávat,“ napsall další uživatel s tím, že podporovatelé Kliniky navíc svým vzhledem vypovídají o vysoké inteligenci. „Na takové ksindly jako jste vy nic jiného než síla neplatí,“ podotkl další uživatel.

„Klinika žije – boj pokračuje,“ píše se však i dnes na facebookovém profilu centra. „Klinika byla osvobozena! Klinika has been liberated!“ je poté uvedeno na Twitteru. Podle serveru iDnes.cz už squateři opětovně budovu obsadili. "Policie to vzdala," uvedli prý.

Centrum pořádalo nejrůznější přednášky, promítání, koncerty, uspořádalo i sbírku oblečení pro uprchlíky. Začátkem letošního února poté na Kliniku zaútočili maskovaní pachatelé. Na podporu centra se sice v minulosti opakovaně konaly demonstrace, začátkem března Klinice však vypršela smlouva a stát chtěl budovu zpět. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…