Aktivistům vadí Nečasovy výroky k Izraeli. Protestovalo jich kolem 30

20.11.2012 19:21

Kolem tří desítek lidí se sešlo na pražském náměstí Jana Palacha, aby vyjádřilo nesouhlas s výroky premiéra Petra Nečase, které se týkaly Izraele a Palestiny. Nečas je totiž přesvědčen o tom, že Izrael má právo bránit se před ostřelováním s Gazy.

Aktivistům vadí Nečasovy výroky k Izraeli. Protestovalo jich kolem 30
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

V regionu se zvýšilo napětí poté, co Izrael začal provádět odvetné letecké a dělostřelecké operace proti pásmu Gazy, odkud radikálové obnovili raketovou palbu.

"Jedním z cílů demonstrace je vyjádření nesouhlasu s nedělními výroky premiéra Nečase a jeho jednostrannou podporou státu Izrael. Její svolavatelé chtějí rovněž upozornit na nedostatek pravdivých a vyvážených informací, jež lze pozorovat ve způsobu, jakým o konfliktu informují česká média," uvedli organizátoři z Iniciativy za spravedlivý mír na Blízkém východě. Aktivistka Jana Ridvanová řekla, že po dnešní akci bude následovat sobotní demonstrace na Václavském náměstí.

Izrael se rozhodl odložit úvahy o případné pozemní ofenzivě proti palestinskému pásmu Gazy, aby současné diplomatické úsilí mělo šanci konflikt vyřešit. Podle nejnovějších zpráv bylo dojednáno příměří, které má platit od dnešní noci.

Právo Izraele na obranu svých občanů vyjádřila Česká pobočka mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR). V úterý uvedla, že při posuzování této operace je nutno připomenout příčinu a následek.

"Od počátku tohoto roku bylo z pásma Gazy vypáleno na jih Izraele zhruba 800 raket a minometných střel. V této oblasti žije v dostřelu těchto smrtících zbraní přibližně milion lidí," uvedl ICEJ ČR. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…