Alarmující! Toto se prý německé kancléřce vůbec nepovedlo

23.10.2015 21:13

Otec známé herečky Marthy Issové režisér Moris Issa poskytl týdeníku Reflex rozhovor o budoucnosti Sýrie, tedy své rodné země.

Alarmující! Toto se prý německé kancléřce vůbec nepovedlo
Foto: Archiv TN
Popisek: Obrázky ze Sýrie před 20 lety

Podle Issy nejde reálně poznat, kdo z uprchlíků vážně utíká před válkou a kdo si chce jen přilepšit. "Ale použijme obyčejný selský rozum," říká s tím, že posledních třicet až čtyřicet let je v Sýrii velká nezaměstnanost, takže když Angela Merkelová řekla, že bere všechny Syřany, tak by podle něj byli na hlavu, kdyby čekali. "Spíš si řeknou: No co, v táboře mě nakrmí, dají mi postýlku a pak se uvidí, v nejhorším se vrátím,“ podotkl a dodal, že je alarmující, že německá kancléřka kroky nekonzultuje s odborníky. „Vždyť jich musí mít kolem sebe tisíce! Někdy začínám věřit tomu, že se skutečně jedná o konspiraci. V tak špatném stavu jsem,“ uvedl Issa.

Rozhovor si můžete přečíst ZDE.

"Prostě ten Syřan pořád ve mně je, přestože tady žiju půlstoletí. Mám to v krvi, krev není voda a Syřan nemůže na Sýrii přestat myslet, když prožívá tak krušné časy," řekl dále v rozhovoru na to, zdali si současnou migrační krizi nebere moc osobně. "Rád bych se do Sýrie ještě vydal, jenže jakou bych tam našel?" zeptal se v rozhovoru sám sebe, protože je jeho rodné město rozbořené a i okolí, ke kterému má vztah, je v moci Islámského státu. "To je pro mě tak absurdní představa, že je až komická," dodal s tím, že z těch, co tam zůstali, se asi všichni přidali k IS.

"Obávám se, že se Sýrií bude to, co bylo s Irákem po invazi Američanů a odstranění Saddáma Huseina," řekl režisér k budoucnosti své rodné země a podotkl, že byl Husein sice neřád, ale dobře věděl, že jeho země je sopka, nad kterou je třeba držet poklop. "Když sundáte poklop, sopka vybuchne. A to se stalo," poznamenal a vyřkl obavu, že Sýrii čeká prostě podobný scénář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…