Albrightová promluvila o Clintonové v českém rádiu: Měla by ji podpořit i střední Evropa, protože...

28.07.2016 16:16

Podle bývalé americké ministryně zahraničí Madeleine Albrightové je Hillary Clintonová jasnou a jedinou možnou volbou na post prezidenta USA. Je pracovitá, rozumí své práci a uvědomuje si důležitost dobrých a pevných vztahů s Evropou. A dokonce poslouchá.

Albrightová promluvila o Clintonové v českém rádiu: Měla by ji podpořit i střední Evropa, protože...
Foto: youtube.com
Popisek: Madeleine Albrightová na autogramiádě ke knize „Pražská zima"

„Ona bude báječná, protože se na to opravdu připravila, tolik věcí dělala v celém svém životě,“ řekla Albrightová ke kandidatuře Clintonové v rozhovoru pro Český rozhlas. Zároveň ji vnímá jako kandidátku, kterou by měla podpořit i střední Evropa. Té totiž Clintonová dobře rozumí.

Vůči kritice demokratické kandidátky se však Albrightová vymezuje tím, že jsou dobré přítelkyně a je třeba vnímat i to, co Clintonová dělá. „Ne, že jen tak mluví. Ona poslouchá. A myslím, že lidé, když ji znají, tak vidí, jaká je báječná ženská.“

Její možné zvolení vnímá jako historickou událost, přestože v jiných zemích ženy na vládnoucích pozicích již dávno jsou.

Skutečnost, že republikánský kandidát Donald Trump se dostal do vedení ve volebních průzkumech, je podle Albrightové překvapivá. „Protože si myslím, že je demagog, že se mu líbí diktátoři. A lidé, kteří říkají, že můžou všechno dělat sami,“ pronesla s tím, že v demokracii je důležitá spolupráce všech lidí.

Clintonová však podle ní má dostatek energie a prostředků na to Trumpa porazit. „Myslím, že ty věci, které říká Donald Trump, jsou opravdu příšerné. Jen myslí na to, jak postrašit každého,“ uvedla a dodala, že Clintonová dokáže mluvit o věcech, které jsou opravdu třeba.

„Lidé vlastně musejí myslet na to, co může být – a být v tom optimističtí. A ne se jenom bát a každého strašit,“ podotkla Albrightová a zdůraznila, že následující prezidentské volby v USA budou nadmíru důležité.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…