Ale ale! Nejen Hřebejk. Další slavné jméno z okolí Václava Havla se dostalo do politiky. Či vlastně vrátilo

08.10.2018 9:42

Do zastupitelstev v Praze se drali nejenom umělci, ale i bývalí politici. Na Praze 5 se na radnici dostal režisér Jan Hřebejk. Na Praze 2 zase dřívější předseda Unie svobody a ministr vnitra Jan Ruml. Za Starosty a nezávislé přeskočil druhého a třetího kandidáta tohoto uskupení.

Ale ale! Nejen Hřebejk. Další slavné jméno z okolí Václava Havla se dostalo do politiky. Či vlastně vrátilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Senát Janu Rumlovi nevyšel. Piráti ho nakonec odmítli nominovat. Psal o tom server iDnes v dubnu. U Pirátů se jako registrovaný příznivec strany ucházel o kandidaturu do Senátu v obvodu, který zahrnuje okresy Rokycany a Plzeň-sever a západní část okresu Beroun. „Já si myslím, že propast mezi 90. lety a dneškem je tak veliká, že Piráti se rozhodli mě nenominovat, protože jsem představitel 90. let,“ komentoval Ruml rozhodnutí Pirátů. Do Senátu nakonec nekandidoval.

Anketa

Může být Andrej Babiš spokojen s výsledkem komunálních voleb?

86%
14%
hlasovalo: 3943 lidí

Článek iDnes o Rumlově snaze dostat se do Senátu ZDE:

Nyní se tedy Jan Ruml opět dostal k politické funkci. Na Praze 2 ho za Starosty a nezávislé zvolilo 1259 lidí. Na kandidátce byl přitom uveden jako čtvrtý. Předběhl nejenom druhého a třetího nominanta, ale dokonce na absolutní počet hlasů dokonce i jedničku kandidátky Starostů a nezávislých na Praze 2, Karla Koželuha. Ze Starostů se na radnici dostali právě a pouze tito dva kandidáti. Vítězem na Praze 2 byla ODS pod vedením Jany Černochové, která získala 13 mandátů.

Jmenný seznam zastupitelů Prahy 2 ZDE:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…