Ale, ale. Policie vyšetřuje muže z okolí Zdeňka Bakaly

11.12.2017 10:12

Bakalův klíčový manažer Michael Jasanský zamířil na policii, aby vysvětlil své podnikání detektivům. Uvádějí to alespoň Lidové noviny. Policie tak podle všeho finišuje s prověřováním případu dolů, které Zdeněk Bakala ovládl. Jasno by mohlo být už v březnu příštího roku.

Ale, ale. Policie vyšetřuje muže z okolí Zdeňka Bakaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Lidové noviny komentář Jasanského nezískaly. Při telefonním hovoru předčasně zavěsil s omluvou, že je na dovolené, na SMS pak odpověděl jen „bez komentáře“. Jak tisk dodává, vyšetřovatelé se snaží dopátrat, jak z dolů, které se loni ocitly v insolvenci, odtekly desítky miliard korun, a kdo je za to zodpovědný. 

Případem se zabývá ostravská pobočka Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, do kauzy se vložila i švýcarská justice. Dozorující žalobce Alexandr Dadam k případu uvedl, že jsou prověřovány skutky od roku 2006 do roku 2014. 

Bakala s Jasanským se poprvé střetl v roce 1994, kdy absolvent přírodovědecké fakulty využil volání poradenské společnosti Patria, kterou Bakala vlastnil. Později pak Jasanský pro Bakalu chystal  vstup nizozemské NWR, do které spadaly OKD, na burzu. Cesty obou finančníků se pak rozešly v roce 2014. 

Jasanský byl v OKD členem představenstva v letech 2006 a 2007. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…