Ale ale. Sobotkův klíčový muž, kterého Erik Best tituluje „osobnost zla“, promluvil. Co myslíte, že řekl o uprchlících?

29.12.2015 8:26

Svět v tomto roce nejvíce změnily postoje a chování německé kancléřky Angely Merkelové. Klíčovými hráči ve světě budou v příštím roce USA a také EU. Takové jsou názory právníka Radka Pokorného, který je dle médií blízkým přítelem premiéra Bohuslava Sobotky a které vyjevil v anketě serveru Neovlivní.cz. Ten založila investigativní novinářka Sabina Slonková, která také byla několik měsíců šéfredaktorkou Mladé fronty Dnes.

Ale ale. Sobotkův klíčový muž, kterého Erik Best tituluje „osobnost zla“, promluvil. Co myslíte, že řekl o uprchlících?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Radek Pokorný je podle zmíněného serveru beze sporu postavou, která dnes má největší neformální vliv – ať už v byznysu, nebo politice. V žebříčku nejvlivnějších osobností zákulisí, který sestavila redakce zmíněného serveru, dokonce obsadil první příčku. Jeho odpovědi jsou o to zajímavější, že v médiích jinak běžně nevystupuje.

Pokorný, jinak též premiérův spolužák z gymnázia, odpovídal například na otázku, kdo je podle něj osobností, která během uplynulých 12 měsíců nejvíc udávala tón dění v Česku, a jakým směrem tato osobnost Česko směrovala. „Za osobnosti roku v České republice považuji všechny, kteří vyjeli na maďarské hranice pomáhat uprchlíkům. Pochopili totiž, že jak se dnes chováme k uprchlíkům, tak se budeme zítra chovat k sobě navzájem,“ uvedl Pokorný.

Celý text je ZDE

Na otázku, jaká událost během letoška změnila svět, pak odpověděl Pokorný velmi krátce, ale výstižně: „Postoje a chování Angely Merkelové.“

Reagoval i na otázku, kdo podle něj bude klíčovým hráčem ve světě v roce 2016. „USA, jako vždy. Je to jediná supervelmoc. A EU, protože je to uskupení, které je strašně moc podceňováno,“ dodal Pokorný.

Nikdo nesymbolizuje zákulisní zneužívání moci lépe než Radek Pokorný

Velmi příkrý názor na osobu Radka Pokorného má v České republice dlouhodobě žijící americký novinář Erik Best. Na svém serveru fsfinalword.cz označil Pokorného za „osobnost zla“ letošního roku, a to rovnou v titulku komentáře. „Pokud český byznys a politika letos měly svého Darth Vadera, byl jím právník Radek Pokorný,“ napsal Best s tím, že „na Temné straně Síly“ měl Pokorný „sice vážnou konkurenci v podobě Andreje Babiše, Zdeňka Bakaly, Petra Kellnera, Bohuslava Sobotky, Miloše Zemana a několika dalších“, nikdo ale podle Besta nesymbolizuje zákulisní zneužívání moci lépe.

Pokorný v podstatě řídí předsedu vlády

Proč? „Celé to pramení z Pokorného postavení premiérova nejlepšího přítele, ozubeného kolečka v mechanismu nejsilnější vládní strany a lobbisty se všudypřítomnými soukromými a politickými zájmy,“ napsal Best s tím, že Pokorný v podstatě řídí předsedu vlády, pracuje ale pod minimálním dohledem veřejnosti.

„Nejhorší však je, že na svou stranu získal řadu institucí, které mu pomáhají jeho zlé skutky zakrývat a ospravedlňovat. Patří mezi ně Strakova akademie, Agrární komora, Bison & Rose, ČEZ, vydavatelství Economia, EY, Hospodářská komora, Komora administrátorů veřejných zakázek, Rozhodčí soud, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Weinhold Legal a samozřejmě sama ČSSD,“ uvedl také Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…