Ale ale ale. Václav Moravec má dohru, jde o Miloše Zemana. Přišla omluva

09.04.2018 7:45

Místopředseda Pirátů Jakub Michálek, statutární místopředseda ČSSD Jiří Zimola a politoložka Vladimíra Dvořáková u Václava Moravce diskutovali o politické situaci v zemi. Zimola zde mimo jiné mluvil o reakci Miloše Zemana na aktuální situaci vládních vyjednávání. Ten samý den se na Facebooku omluvil za špatnou formulaci svých slov. Podle něj jeho interpretace mohla mylně vyznít tak, že prezident doporučil ČSSD nabídku hnutí ANO odmítnout. „Je mi líto, pokud mohla moje špatná interpretace pana prezidenta poškodit,“ uvedl Zimola.

Ale ale ale. Václav Moravec má dohru, jde o Miloše Zemana. Přišla omluva
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Statutární místopředseda ČSSD Jiří Zimola.

„V dnešních OVM jsem mluvil o reakci prezidenta na aktuální situaci vládních jednání při naší informativní schůzce. Nejspíš jsem se neobratně vyjádřil a způsobem, který by mohl vyvolat dojem, že pan prezident doporučil ČSSD odmítnout nabídku ANO. Nic takového v jednání hlavy státu s vedením ČSSD nezaznělo. Je mi líto, pokud mohla moje špatná interpretace pana prezidenta poškodit. Jsem připraven se hlavě státu osobně omluvit,“ uvedl na Facebooku a poznamenal, že schůzka se uskutečnila ve středu, tj. dvě jednání předtím, než dostali poslední nabídku od ANO.

Anketa

Pokud Babiš nebude premiérem, kdo z ANO by měl od Zemana dostat pověření k sestavení vlády?

41%
hlasovalo: 5189 lidí
 
 
V Otázkách Václava Moravce totiž Zimola uvedl, že by sociální demokracii prezident nabídku od hnutí ANO pravděpodobně nedoporučil. „Pan prezident povytáhl obočí nad nabídkou hnutí ANO a snad mohu prozradit, že i on coby bývalý sociální demokrat, a já říkám stále duchem sociální demokrat, nám asi nedoporučil, abychom takovou nabídku přijali,“ pronesl přesně Zimola v ČT. V reakci na tento výrok mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček takovéto tvrzení popřel. „Prezident republiky konstatuje, že žádné takové nedoporučující stanovisko k nabídce hnutí ANO představitelům ČSSD nesdělil,“ napsal Ovčáček na sociální síti předtím, než se Zimola omluvil za svoji nevhodnou formulaci slov. 
 
Každopádně, pondělní vydání Lidových novin na své titulní straně tvrdí, že Zeman ve středu radil „socanům“ neustupovat. „Představitelé sociálních demokratů Jan Hamáček a Jiří Zimola už u Zemana byli ve středu. Podle informací LN jim doporučil trvat na svých požadavcích a neustupovat. Jaké cíle tím Zeman sledoval, ukáže zítřek,“ odkazuje list na úterní schůzku prezidenta s Andrejem Babišem. Na ni jde premiér v demisi v pokorné náladě. Jak sdělil LN, když Zeman pověří jednáním o vládě jiného člena ANO, bude to on akceptovat.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…