Alexandr Vondra se skutečně důrazně vyjádřil k otázce muslimů v Evropě

12.01.2015 8:20

Bývalý ministr zahraničí a obrany Alexandr Vondra na pozadí útoku džihádistů proti redakci satirického časopisu Charlie Hebdo varuje, že Francie není jediná, kdo má v Evropě problém s vnitřním nepřítelem. Je tak prý načase, aby Evropané odhodili politickou korektnost a konečně začali jednat.

Alexandr Vondra se skutečně důrazně vyjádřil k otázce muslimů v Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Anketa

"Řekl bych jim: Pokud nedokážete přijmout pravidla hostitelské země (...), vraťte se domů do své původní vlasti." Tak by Miloš Zeman řešil otázku problémových muslimů. Souhlasíte s ním?

99%
1%
hlasovalo: 33673 lidí

Británie, Belgie, Nizozemsko, Švédsko – to jsou dle Vondry země, které mají rovněž s muslimskou populací na svém území problém. A další země na tom prý nejsou o moc lépe. Evropané prý sice mají strach, ale návyky politické korektnosti jim brání problémy nejen řešit, ale i otevřeně pojmenovat. Dovolávají se údajně hodnot, ale sami je nerespektují a krok za krokem se jich vzdávají, včetně proklamované svobody slova a vyjadřování.  

„Satira vůči křesťansví a papežovi je přípustná, za satiru vůči islámu se omlouváme a satiru homosexuality trestáme. Drogy a hazard tolerujeme, ale zapálit si cigaretu v kavárně zákonem zakazujeme. V sekularizované společnosti bez víry se rozpadají tradiční rodiny, nerodí se děti. Vzýváme sociální stát blahobytu pro všechny, i když je neudržitelný a slouží jako magnet pro invazi lidí zvenku. Manuální prací pohrdáme a noví přistěhovalci jsou transfuzí k našemu přežití,“ pojmenovává Vondra problémy dnešní západní společnosti s tím, že cena za to není malá: jménem islámského Proroka se dnes údajně pyšní nejvíc novorozenců na území Bruselu i Londýna.

Dnešní západní svět se tak dle bývalého ministra obrany zmítá v začarovaném kruhu. Bylo by prý proto dobré, kdyby rozhodný zásah francouzské policie odstartoval cestu, jak z bludného kruhu ven. 

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …