Alexandr Vondra: Žádný Putin. Nejvíc nás ohrožuje přílišná ochrana menšin

08.03.2016 7:41

Ani útoky na USA z 11. září 2001, ani ekonomická krize z roku 2008, ale současná migrační krize je největší zlomový bod poslední doby. Uvedl to bývalý ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) v debatě o migrační krizi a mezinárodní politice, kterou vedl s šéfem ODS Petrem Fialou v Tugendhatově vile v Brně. Informoval o tom server Echo24.

Alexandr Vondra: Žádný Putin. Nejvíc nás ohrožuje přílišná ochrana menšin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

Vondra hovořil o zlomových bodech posledních 25 let. Prvním byl teroristický útok na Spojené státy z 11. září 2001, druhým ekonomická krize odstartovaná v roce 2008.

Celý text je ZDE

„Možná ale největším bodem zlomu je to, co vidíme teď. Masivní přesuny obyvatel a přístup západní civilizace k takovému problému je to, co je vážnější,“ varoval Vondra.

Nejvážnější hrozbou západní společnosti dle Vondry dnes není ani Putin či globální oteplování, ale společnost, která je ideologicky v zajetí ochrany menšiny, ve které se ztrácí většina. „Neomarxismus se vrací zpátky, zabalený do ideologie politické korektnosti a multikulturalismu,“ řekl Vondra.

Fiala kritizoval Evropskou unii za to, že do řešení ekonomické krize Řecka investovala přes osmdesát miliard eur, zatímco na migrační krizi doposud poslala devět miliard.

Debatu organizovaly think-tank Pravý břeh a brněnské Centrum pro studium demokracie a kultury.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …