Alexandrovci byli propagandisté, přikrývající Putinovy zločiny. Mladá redaktorka od Pavla Šafra rázně odpověděla „těm Luciím Bílým a Helenám Vondráčkovým“

26.12.2016 10:49

Nejen kulturní sféru zasáhla tragická zpráva o smrti více než šedesáti zpěváků slavného ruského armádního sboru Alexandrovců. Mnoho lidí vyjadřuje soustrast celému Rusku a především pozůstalým členům rodiny. Najdou se však i tací, kteří připomínají, že podle jejich názoru pověst Alexandrovců není bez poskvrny. Alexandrovci podporovali obsazení ukrajinského Krymu Ruskem. Tuto skutečnost připomíná na Svobodném fóru Pavla Šafra redaktorka Johana Hovorková.

Alexandrovci byli propagandisté, přikrývající Putinovy zločiny. Mladá redaktorka od Pavla Šafra rázně odpověděla „těm Luciím Bílým a Helenám Vondráčkovým“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert Alexandrovců ve sportovní hale

Obyvatelé Ruské federace truchlí a spolu s nimi truchlí i kulturní svět, Zasáhla ho smrti 92 pasažérů ruského letounu TU-154 mířícího do Sýrie. Vedle novinářů a techniků, kteří měli v této zemi pečovat o ruské stíhačky, cestovalo do země rozbité válečným běsněním také několik desítek členů slavného armádního souboru Alexandrovců. Letoun se bohužel zřítil do Černého moře, takže hlasy zpěváků už nikdy nikdo neuslyší.

Johana Hovorková uznává, že smrt každého člověka je smutnou událostí. Neměli bychom však zapomínat na to, jak se lidé, kteří již nejsou mezi námi, chovali dokud žili. Alexandrovci se i v novém tisíciletí drželi starých pořádků a sloužili režimu.  

„Říká se, že o mrtvých se má mluvit jen dobře. Pád letadla, v němž zahynuli mj. členové souboru Alexandrovců, je samozřejmě lidskou tragédií a první myšlenka každého člověka by měla směřovat k nim a ke všem pozůstalým, pro které je taková tragédie neštěstím, ať se jedná o vojáky, novináře, posádku, umělce nebo kohokoli jiného. Truchlení z Pražského hradu ale na místě rozhodně není, protože propagandistické uskupení podporovalo zločinné kroky Vladimira Putina v čele s okupací Krymu,“ píše autorka.

Celý komentář najdete zde

Viděno touto optikou prý není namístě ani vyjádření smutku, které k osudu desítek Alexandrovců zaznělo z Pražského hradu od prezidenta Miloše Zemana, protože Česká republika patří mezi západní země, které anexi Krymu neuznaly.

„Smrt byť jen jediného člověka je neoddiskutovatelná tragédie. Bylo by ale pokrytectvím plakat nad uměleckou či politickou ztrátou, protože pro stále ještě demokratický stát patřící stále ještě do rodiny západních zemí, je podobná věc nepřípustná stejně jako okupace Krymu. Že to však neví náš pan prezident, to není žádné překvapení,“ uzavírá autorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…