Alláhu Akbar. Opět vražda, tentokrát to odnesl i pes

24.08.2016 8:12

Francouzský turista v australském hotelu pobodal ženu, muže a psa. Žena, která stejně jako muž do Austrálie přicestovala z Velké Británie, zraněním způsobeným bodnými ranami podlehla, stejně tak i zmíněný pes. Třicetiletý Brit se nachází v kritickém stavu v australské nemocnici. Při útoku měla údajně zaznít slova „Alláhu Akbar“, informuje britský Guardian.

Alláhu Akbar. Opět vražda, tentokrát to odnesl i pes
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

„Francouz údajně křičel ‚Alláhu Akbar‘, zatímco nic netušícím Britům zasazoval smrtící rány. Jednadvacetiletá žena na místě zemřela, a to přímo před zraky zhruba 30 dalších turistů nacházejících se v hostelu na australském severovýchodě.

Devětadvacetiletý Francouz, který byl ihned po útoku zadržen australskou policií, měl tuto frázi ještě minimálně jednou zopakovat poté, co již došlo k jeho zpacifikování.

Zástupce policejního komisaře Steve Gollschewski na tiskové konferenci narychlo zorganizované po útoku prohlásil, že útočníkova slova „mohou být interpretována jako extremistická“. Také dodal, že v současné době australská policie vyšetřuje motivy, které měl Francouz k útoku.

Vyšetřovatelé v současné době nemohou vyloučit ani roli „psychických problémů či návykových látek“.

„Nejde zde o rasu či náboženství, to hlavní, co nás zajímá, je trestné chování delikventa,“ uvedl Gollschewski.

Po útoku se v kritické situaci ocitl třicetiletý Brit, který byl rovněž několikrát bodnut nožem. Sedmačtyřicetiletý Australan, který přispěchal na pomoc, byl rovněž raněn, nejedná se ovšem o nic vážného. Zraněním podlehl pes, který zjevně patřil majitelům hostelu.

Samotný útočník se nyní nachází v nemocnici, jelikož byl při zásahu policie rovněž poraněn. Oficiálně se zatím nachází ve vazbě. Konkrétní obvinění proti němu zatím vzneseno nebylo.

Devětadvacetiletý Francouz má v pasu krátkodobé vízum a v Austrálii se nachází od března letošního roku. Podle australské police zřejmě nemá žádné „místní konexe“. Policie o něm dřívější záznam nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …