Alláhu Akbar! řvali prý, když kosili lidi v mešitě. Útok v Kanadě se vybarvuje

30.01.2017 12:10

V mešitě v kanadském Québecu se střílelo. Podle posledních informací o život přišlo šest lidí. Kanadský předseda vlády Justin Trudeau incident nazval „teroristickým činem“, uvádí kanadský deník CBC.

Alláhu Akbar! řvali prý, když kosili lidi v mešitě. Útok v Kanadě se vybarvuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální mešita v Kolíně nad Rýnem v turečtině zvaná Merkez-Camii je před dokončením. Svatostánek se dvěma minarety pojme až 1300 věřících

O tragédii informovala kanadská oblastní policie, podle jejíhož prohlášení o život přišlo šest lidí a dalších osm bylo zraněno. Ke střelbě došlo v neděli večer uvnitř mešity během modlitby.

„Připadalo mi, že mluví québeckým přízvukem. Zahájili palbu, a zatímco stříleli, křičeli Alláhu Akbar!“ vyjádřil se podle kanadské televize jeden ze svědků.

Více informací ZDE

Oběťmi násilného činu se staly osoby v rozmezí od 35 do 70 let. Někteří z raněných jsou prý navíc v kritickém stavu. 39 osobám se podle kanadského deníku podařilo z místa činu uniknout.

Premiér provincie Québec Philippe Couillard uvedl, že se zcela zjevně jednalo o teroristický čin.

Podobně se k incidentu vyjádřil ministerský předseda severoamerického státu Justin Trudeau, který útok popsal jako „teroristický čin namířený proti členům muslimské komunity“.

„Muslimští Kanaďané jsou nedílnou součástí naší společnosti a podobné činy jsou odsouzeníhodné,“ cituje politika server CBC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…