Alternativa pro ČR se dohodla na spolupráci se dvěma stranami

22.11.2016 10:23

Zástupci politických stran Patrioti České republiky a Svoboda a síla se budou v roce 2017 ve volbách do Poslanecké sněmovny ucházet o hlasy na kandidátce Alternativy pro Českou republiku. Vyplývá to z memoranda, které tyto tři politické subjekty podepsaly 17. listopadu. Strany podle něj chtějí dále hledat možnosti programové, personální i organizační spolupráce.

Alternativa pro ČR se dohodla na spolupráci se dvěma stranami
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Strany se v memorandu hlásí k tomu, že mají shodné politické principy a cíle. Do voleb proto chtějí jít ve vzájemné součinnosti. Zástupci všech subjektů se mají objevit na kandidátce Alternativy pro ČR. Podle prohlášení, které zaslaly ČTK, chtějí nabídnout „zklamaným pravicovým voličům“ volební alternativu. Má být euroskeptická, „lehce národní“, ekonomicky liberální a ve společenských věcech konzervativní.

Alternativa pro ČR vznikla před letošními senátními volbami v okruhu lidí blízkých lídrovi bývalého Bloku proti islámu Martinu Konvičkovi. Právě ten patřil mezi pět kandidátů strany do horní komory Parlamentu, podobně jako ostatní ale neuspěl. Kvůli volebnímu výsledku skončil v čele strany Petr Hampl. Svoboda a síla vznikla letos v Brně, Patrioty ČR Ministerstvo vnitra zaregistrovalo začátkem roku 2014.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…