Američané se děsí jaderné války. Výrobci bezpečných bunkrů mají žně

13.08.2017 16:10

Server televize KABC píše, že si Američané ve velkém nakupují bezpečnostní bunkry v ceně desítek tisíc dolarů. Děsí je slovní přestřelka mezi 45. prezidentem USA Donaldem Trumpem a komunistickým vůdcem Severní Koreje Kim Čong-unem.

Američané se děsí jaderné války. Výrobci bezpečných bunkrů mají žně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Obyvatelé Spojených států mají strach. Když se dívají na televizi a sledují další média, děsí je možnost jaderného konfliktu s komunistickou Severní Koreou. Slovní přestřelky mezi Donaldem Trumpem a Kim Čong-unem jim na klidu rozhodně nepřidávají. Najdou se však i podnikatelé, kteří díky válce slov mezi Trumpem a Kim Čong-unem prosperují. Nahlédněte do světa výrobců bezpečnostních bunkrů.

Majitel společnosti Atlas Survival Ron Hubbard prodává bezpečnostní bunkry. Jde o ochranné prostory umístěné např. pod domy Američanů, kam se mohou ukrýt v případě katastrofy nebo války a nějaký čas tu v klidu přežít. Může jít také o relativně malý bunkr, který lidem stojí na zahradě.

Pan Hunbard teď neví, kam dřív skočit. Zakázek má tolik, že je plně vytížen na několik týdnů dopředu, a pokud by si někdo chtěl objednat další bunkr, bude si na něj muset dlouho počkat.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

„Místo toho, aby mi zákazníci jako obvykle volali, sedají do auta, jedou přímo za mnou a chtějí vědět, jaké bunkry mám ještě k dispozici. A dokud jsem nějaké měl, kupovali je rovnou na místě. V celé své kariéře jsem nic podobného nezažil,“ říká majitel firmy.

Nejlevnější bunkry stojí okolo deseti tisíc dolarů, v přepočtu asi dvě stě dvacet tisíc korun. Ale pro Američany, kteří si chtějí dopřát větší luxus, jsou k dispozici bunkry i za sto tisíc dolarů. Tyto větší bunkry zahrnují koupelnu, ložnici i obývací pokoj. Člověk se v nich může cítit skoro jako doma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…