Americká biatlonistka je zhnusena v ČR: Kalendář se ženami v okně? Cítím se nepohodlně, žádám respekt

04.03.2021 19:46

Americká biatlonistka Susan Dunkleeová si stěžuje na pracovníky servisu v Novém Městě na Moravě, kde probíhají závody světového poháru. Američanku pobouřil kalendář s polonahými ženami, který visí na okně v buňce českých servismanů. „Když vidím takovéto fotografie, cítím se nepohodlně a objektivizovaně,“ prohlásila Dunkleeová a vyzvala k boji za rovnost žen a mužů.

Americká biatlonistka je zhnusena v ČR: Kalendář se ženami v okně? Cítím se nepohodlně, žádám respekt
Foto: Repro Instagram
Popisek: Kalendář s nahotinkami v servisní buňce v Novém městě na Moravě

Američanka ve svém komentáři na Instagramu negativně nehodnotí pouze české servismany. Podle ní jsou takové kalendáře běžné v servisních buňkách na většině světových biatlonových závodišť.

„Kalendáře se spoře oděnými dívkami jsou k vidění u servisních týmů mnoha, možná dokonce většiny národů. Často je vyrábějí a distribuují přímo firmy, které vyrábějí vosky,“ píše Dunkleeová podle serveru Sport.cz.

„Když vidím takovéto fotografie, cítím se nepohodlně a objektivizovaně. Vysílá to pro mě zprávu, že servisní kabina není místo, kde jsem vítána,“ tvrdí biatlonistka. Podle ní to odráží nedostatečnou snahu Mezinárodní biatlonové unie v prosazování rovnosti žen a mužů.

„Pokud chceme rovnost žen a mužů, začněme respektem,“ vyzývá Dunkleeová, která se podivuje nad tím, že takové věci unie neodsuzuje, ačkoliv nedávno schválila program na podporu rovnoprávnosti žen a mužů. Vyvěšování obdobných obrázků do oken k vytyčenému cíli rozhodně nepřispívá,“ píše americká biatlonistka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…