Americká letecká společnost pozastavuje kvůli útokům lety do Paříže

14.11.2015 8:48

Americká společnost American Airlines po pátečních teroristických útocích v Paříži přerušila lety do francouzské metropole. Ve Francii je vyhlášen výjimečný stav, který úřadům umožňuje uzavřít veřejná místa a zavést zákaz vycházení nebo omezit dopravu a pohyb osob.

Americká letecká společnost pozastavuje kvůli útokům lety do Paříže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

„Mezinárodní letiště Roissy-Charles de Gaulle je otevřeno, ale my přesto přerušujeme všechny večerní lety a čekáme na další informace,“ sdělil mluvčí American Airlines.

Při atentátech spáchaných na šesti různých místech přišlo o život nejméně 120 lidí. Z asi 200 zraněných je 80 ve vážném stavu. Zabito bylo také osm z útočníků, z nichž sedm odpálilo nálože, které měli na těle.

Prezident François Hollande vyhlásil mimořádný stav a zpřísnění kontrol na hranicích. Francie hraniční kontroly obnovila už od pátku na měsíc kvůli nadcházející světové klimatické konferenci, která se koná od 30. listopadu do 11. prosince v Paříži.

Ministr zahraničí Laurent Fabius řekl, že letiště zůstanou otevřená a v provozu je i železnice. Na sociální síti Twitter se ale objevila informace, že pařížské letiště Orly je uzavřené. Uzavřeno je několik linek metra, dnes zůstanou zavřené rovněž veškeré školy, univerzity a muzea v Paříži.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…