Americká média jsou vůči nám zaujatá, zní z Ruska

11.05.2017 19:58

Na Aljašce se uskutečnilo jednání amerického ministra zahraničí Rexe W. Tillersona s jeho ruským protějškem Sergejem Lavrovem. Lavrov hovořil také se 45. prezidentem USA Donaldem Trumpem a ruské ministerstvo zahraničí dává najevo nelibost. Proč je ruská strana poněkud rozladěná?

Americká média jsou vůči nám zaujatá, zní z Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová se po jednání svého šéfa Sergeje Lavrova opřela do amerických médií. Obvinila americké novináře z toho, že se na tiskové konferenci prakticky vůbec neptali na dvoustranné jednání obou mocností a zajímali se jen o údajné ruské vměšování se do amerických prezidentských voleb. Informuje o tom ruská agentura TASS.

„Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová vyjádřila znepokojení nad budoucností amerických sdělovacích prostředků,“ píše doslova agentura. „Většina otázek se týkala údajné intervence Ruska do amerických prezidentských voleb a odvolání ředitele FBI. Žádné vážné argumenty ani vtipy nedokázaly zastavit tenhle tok otázek novinářů, kteří asi nevěděli, jak hloupé je ptát se ministra jiné země na personální změny ve své vlastní zemi,“ zlobí se Zacharová.

Celou zprávu v angličtině naleznete zde.

Podle jejího názoru to ukazuje, jak jsou americká média předpojatá, že američtí novináři neuvažují zcela svobodně a že za nimi mohou stát některé vlivové skupiny. Pokud americká média nejsou nezávislá, pak je to podle mluvčí ruského ministra zahraničí problém pro celý svět, pokud jsou tito novináři takto „intelektuálně slabí“, když si neuvědomují, že zahraniční ministr může mít jen těžko odpověď na personální obměnu v jiné zemi.

„Vzhledem k jejich velkému vlivu v mediálním prostoru po celém světě je to náš společný problém,“ konstatovala Zacharová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…