Americká sněmovna schválila přísnější pravidla pro uprchlíky

19.11.2015 20:18

Americká Sněmovna reprezentantů dnes přijala návrh zákona, který má pozastavit přijímání syrských a iráckých uprchlíků. Norma přijatá v reakci na páteční útoky v Paříži požaduje přísnější prověrky uchazečů o azyl. Hlasovat o návrhu bude ještě Senát, kde je jeho osud nejistý.

Americká sněmovna schválila přísnější pravidla pro uprchlíky
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Prezident Barack Obama pohrozil, že v případě přijetí oběma komorami Kongresu sáhne k vetu. Vhodnost Obamova záměru přijmout příští rok 10 000 syrských běženců začali přední republikánští politici, někteří prezidentští kandidáti i guvernéři zpochybňovat krátce po útocích, při nichž minulý pátek ve francouzské metropoli zemřelo 129 lidí. Výsledkem je návrh, podle něhož bude každý uprchlík ze Sýrie či Iráku prověřen ještě před svým příchodem do USA a za jeho bezproblémovost bude odpovídat vedení kriminální ústředny FBI, tajných služeb i ministerstvo vnitřní bezpečnosti.

Washington od začátku syrské války přijal okolo 2500 běženců.

Text získal kromě většinových republikánů podporu i u několika desítek Obamových demokratů a byl přijat výraznou většinou 289 ku 137 hlasům. Šéf demokratické menšiny v Senátu Harry Reid nicméně před hlasováním prohlásil, že ve druhé parlamentní komoře republikáni potřebný počet hlasů ke schválení nezískají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…