Americká vláda lže jak když tiskne. Bývalý prezidentský poradce našel konkrétní případ

22.04.2016 9:54

Syrské parlamentní volby jsou podle amerického novináře Paula Craiga Robertse jasnou známkou toho, že americká vláda lže jako když tiskne a ztrácí se ve spleti vlastních tvrzení. Sýrie totiž volby zorganizovala dřív, než se Washigntonu podařilo zaplatit si vlastní kandidáty, a to je důvod, proč jsou volby nelegitimní.

Americká vláda lže jak když tiskne. Bývalý prezidentský poradce našel konkrétní případ
Foto: FB Terezy Spencerové
Popisek: Dnešní Sýrie

V Sýrii nedávno proběhly parlamentní volby. Otevřelo se na 7 tisíc hlasovacích místností, které byly otevřené o pět hodin déle, než bylo původně v plánu. Volit mohli i lidé „z těch dvou provincií, které jsou stále terorizované Washingtonem a Izraelem podporovaným Islámským státem“.

„Washington zuří, protože Sýrie uspořádala volby dřív, než zvládl koupit svůj set politiků a vyslat svoje neziskovky, aby vyšly do ulic na protest proti tomu, že Asad uloupil volby,“ píše Roberts a dodává, že i přesto, že k volbám opravdu došlo ohromné množství lidí, je USA prohlásily za nelegitimní a dodaly, že volby nereprezentují „vůli syrského lidu“. A Francie s Velkou Británií drží basu s USA s tím, že volby ve válkou zničené zemi jsou „naprosto nerealistické“.

Roberts dále tvrdí, že prestižní americký server The New York Times otevřeně lhal, což je pro něj zcela charakteristické. O volbách totiž napsal, že rozdělují národ a zvyšují nejistotu v Sýrii, což později The Washington Post doplnil o „propagandistickou“ analýzu.

Celý text zde

„Západní vlády si pod sebou řežou větev, když lžou o tom, že Syřané upřednostňují vládu Washingtonem podporovaných teroristů, kteří rozvrátili jejich zemi a za použití Západem dodaných zbraní se dopouštěli masového vraždění syrského národa, než tomu Rusko učinilo přítrž,“ píše Roberts a dodává, že volby opět ukázaly lži Západu v plném světle, a tudíž se ten brání tím, že nejsou legitimní.

„Ničivý útok washingtonské propagandy proti syrským volbám je tak jasným důkazem, že Washington nemá nejmenší zájem na mírové dohodě a jen zneužívá ‚mírové procesy‘ k tomu, aby zabránil osvobození Rakká a Idlíbu z moci Islámského státu,“ tvrdí Roberts a dodává, že ruský prezident Putin a syrský prezident Asad by si měli být vědomi toho, že Washington to s nimi vůbec nemyslí dobře a plánuje ze Sýrie udělat další Irák a Libyii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…