Americké úřady prý tvrdí, že Dahlgren může být vydán do ČR

31.08.2015 10:28

Američan Kevin Dahlgren obviněný ze čtyřnásobné vraždy může být vydán do Česka. Podle České televize to vyplývá z dokumentů amerického ministerstva spravedlnosti, které tvrdí, že padly všechny právní překážky stojící jeho vydání v cestě. Dahlgren se vydání bránil více než dva roky a poslední odvolání podal minulý týden.

Americké úřady prý tvrdí, že Dahlgren může být vydán do ČR
Foto: pixabay.com
Popisek: USA- ilustrační foto

Ministerstvo spravedlnosti podle ČT napsalo odvolacímu soudu v Richmondu, že všechny soudy, které se případem zabývaly, zamítly Dahlgrenovu žádost o přerušení extradičního řízení. Jeho právník navíc dostal dopis z ministerstva zahraničí, které jej ubezpečilo, že americká ambasáda v Praze bude s Dahlgrenem v pravidelném kontaktu. Konečné slovo v celé věci má ministerstvo spravedlnosti, o jehož oficiálním rozhodnutí však dosud není nic známo. Není tak jasné ani to, kdy by mohl Dahlgren do Česka zamířit.

Dahlgren je ve vazbě od května 2013, kdy přiletěl do Washingtonu. České úřady jej obvinily, že nedlouho předtím brutálně zavraždil v Brně-Ivanovicích svoji sestřenici, jejího manžela a jejich dva syny. U rodiny bydlel a v Česku se živil jako učitel angličtiny. Po činu odjel do Vídně na letiště a vrátil se za oceán. Podle policie jsou důkazy proti němu jasné, pochybnosti však panují ohledně motivu.

S vydáním americké soudy souhlasily již před časem, Dahlgrenovi právníci však podali stížnost proti legálnosti vazby, což celé řízení výrazně zpomalilo. Minulý týden se obrátili na Nejvyšší soud USA poté, co soudy nižší instance rozhodly, že při vydávání není nutné čekat na rozhodnutí o legálnosti vazby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…