Americký ekonom kárá: Málo bojujete proti změně klimatu

22.11.2019 14:15

Americký ekonom Jeffrey Sachs Česko řadí mezi špičku. Zároveň se však domnívá, že země dělá málo v boji proti změně klimatu. Uvedl to na Fóru pro udržitelný rozvoj v Praze, píše o tom server Lidovky.cz.

Americký ekonom kárá: Málo bojujete proti změně klimatu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc - Yossi Aloni
Popisek: klima

Expert na udržitelný rozvoj Sachs si myslí, že i když v boji proti změně klimatu dělá Česko málo, v ostatních indikátorech patří ke světové špičce. Česko společně s ostatními zeměmi středovýchodní Evropy závislými na spalování uhlí při výrobě energie bude podle něj zemí, kde se bude rozhodovat klimatická politika Unie.

Sachs se totiž domnívá, že bude-li Evropa vůdcem v boji proti snižování emisí, připojí se následně například i země v Asii. A to je klíčové – ať už získání asijských, tak i afrických či latinskoamerických zemí, dodal Sachs.

„ČR je jedna z nejvíce prosperujících zemí na světě, ukazují to i data. Jste na tom neuvěřitelně lépe než před 30 lety,“ uvedl Sachs na Fóru pro udržitelný rozvoj, které pořádá Ministerstvo životního prostředí společně s Ministerstvem pro místní rozvoj a Asociací společenské odpovědnosti. 

Tématem Fóra jsou společenské dopady nastupujících technologií a jejich využití v praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…