Americký novinář Best napsal kriticky o Krymu. Takhle zpackat revoluci prý dovedou jenom Rusové

18.03.2014 16:18

Obyvatelé Krymu svoji revoluci tak trochu zpackali, píše novinář Erik Best. Podle něj měl možná dobré úmysly, ale „dopadlo to jako vždycky“. Pokud by se Krymčané drželi jen revoluce a vyhlášení nezávislosti, mohli z toho vyjít s čistým štítem.

Americký novinář Best napsal kriticky o Krymu. Takhle zpackat revoluci prý dovedou jenom Rusové
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Krymčané svou revoluci tak trochu zpackali, jako to ostatně umějí jenom Rusové. Člověku vytanou na mysli Černomyrdinova slova: Měli jsme ty nejlepší úmysly, ale dopadlo to jako vždycky,“ píše ve zpravodaji Final Word novinář Erik Best.

„Začalo to jako revoluce nikoli nepodobná té na Majdanu, potom se to změnilo v invazi, okupaci, referendum pod dohledem vojáků, odštěpení a nakonec vyhlášení nezávislosti (přijaté včera Putinem). A přesto nyní ruské ministerstvo zahraničí nabídlo, že Krym Ukrajině vrátí výměnou za slib, že Kyjev nevstoupí do NATO,“ popisuje Best.

„Pokud by se obyvatelé Krymu byli drželi revoluce a vyhlášení nezávislosti, mohli z toho vyváznout s čistým štítem,“ míní.

Celý text ZDE.

Krymčané si podle něj mohli vzít za vzor Československo. „Češi a Slováci setřásli vazalské jho jenom tím, že někde změnili pár slov a uzavřeli nová spojenectví. Nechali si to dokonce oštemplovat od komunistů, takže už nebylo cesty zpět. A podívejte se, kde jsou dnes obyvatelé Krymu. Spálili mosty do Kyjeva a Moskva je udržuje v nejistotě,“ uzavírá Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…