Americký novinář: Skutečná krize přijde, až Obama zaútočí

11.09.2013 14:59

Novinář amerického původu Erik Best v blížících se předčasných volbách očekává zajímavé kampaně. „Ale myslím si, že nás čeká i nějaké to překvapení. Bude hodně důležité, aby pravice přesvědčila své voliče, aby vůbec přišli k volbám. Dnes si totiž všichni myslí, že už je rozhodnuto a vyhraje levice,“ uvedl pro Český rozhlas.

Americký novinář: Skutečná krize přijde, až Obama zaútočí
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Hlavním tématem podzimních voleb se podle Besta stane určování směru, jakým by se stát měl nyní vydat. Palčivá bude podle něj i otázka, zda ve vládě usednou i zástupci komunistické strany či nikoli.

Volební program ČSSD hodnotí Best jako standardní a očekávaný, pozastavuje se pouze nad povinností zveřejňovat majetek bohatých, kterou sociální demokraté slibují. „Je ale otázka, zda to sociální demokraté myslí vážně nebo ne. Ale pokud chtějí jen rozdělit společnost, tak to vnímám negativně. Chápu, že s tím mohou mít podnikatelé a třeba vlastník činžovního domu v Praze problém,“ míní.

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

Americké kampaně jsou mnohem útočnější

Srovnání kampaně v České republice s kampaní celostátních voleb v Americe prý vůbec není možné, a to nejen proto, že ta americká je kontinuální a nikdy nekončí. „Americká politická kampaň je proti Česku tak 10krát negativnější. Je třeba říct, že kampaň vždy zaplní televize, kde jsou velmi negativní a útočné reklamy, předvolební spoty. Politici je využívají opravdu hodně a jen minimálně najdete reklamu pozitivní,“ upřesnil novinář.

Současný stav v Sýrii považuje Best za obrovský problém. „Jsme v situaci, kdy celý svět, americký Senát a Kongres stojí proti Baracku Obamovi. Je potřeba říct, že si Amerika musí uvědomit, že její pozice už není taková, jaká byla dříve. Není možné provádět zahraniční politiku, která není v zájmu např. Číňanů. A ti už se vyslovili, že jsou proti útoku,“ myslí si.

Pokud se Obama přesto rozhodne zaútočit, značně podle něj poklesne jeho důvěryhodnost, a to nejen uvnitř země. A teprve poté prý svět pocítí, co je to skutečná finanční krize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…