Americký novinář vyřkl diagnózu: Zeman je v konečném stadiu opovržení

13.01.2014 16:38

Novinář Erik Best na svém webu rozebírá čtyři stadia, kterými si politik projde, pakliže čelí opovržení. Tomu dnes podle jeho názoru čelí prezident Miloš Zeman. Mají o tom svědčit poznámky moderátora České televize Václava Moravce, možného příštího premiéra Bohuslava Sobotky nebo pravděpodobného příštího ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (oba ČSSD). Mohou se ale dočkat pádné reakce ze Zemanovy strany.

Americký novinář vyřkl diagnózu: Zeman je v konečném stadiu opovržení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Opovržení politikem lze podle Besta v jistém smyslu přirovnat k rakovině, i toto opovržení má totiž různá stadia. V prvním stadiu pohrdá politikem určitá skupina lidí, toto opovržení se ve stadiu druhém rozšíří, dnes prostřednictvím internetu, mezi známé osobnosti. Ve třetím stadiu se k této vlně přidají i politici a ve stadiu čtvrtém se dotyčný politik brání protivníkům opovržením ještě silnějším.

Celá glosa Erika Besta ZDE.

„Václav Moravec se včera na České televizi prostě nedokázal udržet. Ve třetím stadiu se výsměch rozšíří natolik, že proniká i do veřejných poznámek politiků, kteří by si je mohli odpustit, jako když si Bohuslav Sobotka utahuje z významu návštěvy Miloše Zemana v Karlovarském kraji tento týden, nebo když Lubomír Zaorálek prohlašuje, že sám Zeman není odborník na nic. Nakonec, když diagnóza dospívá do konečného stadia, odpovídá na pohrdání svých oponentů dotyčný politik opovržením ještě silnějším,“ píše Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…