Americký převrat. Ondřej Hejma rozsekl téma Venezuely: Zeman a Němcová, pozor

11.02.2019 11:17

Zpěvák Ondřej Hejma se v pořadu moderátora Luboše Xavera Veselého vyjádřil k aktuálním otázkám. Mimo jiné k situaci ve Venezuele či k návrhu poslance ODS Václava Klause mladšího ohledně Facebooku.

Americký převrat. Ondřej Hejma rozsekl téma Venezuely: Zeman a Němcová, pozor
Foto: Archiv OH
Popisek: Hudebník Ondřej Hejma

Hejma se mimo jiné vyjádřil k rozhovoru s poslancem Václavem Klausem mladším (ODS), který mimo jiné řekl, že nevylučuje možnou kandidaturu na prezidenta. „Řekl to celkem jasně. Řekl, že to ve Sněmovně není špatné, ale že ho k ničemu nepustí. Odkroutí to tam pár let a půjde do soukromého sektoru. Ale mám pocit, že pokud by přišla partička, kde by měl šanci prosazovat své názory, tak by v politice neskončil,“ sdělil Hejma. 

„ODS je taková moc do středu. On je ranař, Tomio Okamura je na něj moc jinde, chce to něco intelektuálního,“ dodal. „Na prezidenta je mladý, v podstatě to odmítl,“ zmínil. Co se týče Facebooku, stojí Hejma na jeho straně. „Facebook je zneužívaný pro politické účely. Zákon, který navrhl, je ale právně nerealizovatelný. Jediné řešení – odejít z Facebooku, nebo si založit vlastní,“ dodal.

Video najdete ZDE.

Co se týče brexitu, Hejma podotkl, že EU se nechová jako společenství svobodných, bratrských států. „Ta práská bičem a když někdo neposlouchá, tak to schytá. Dva roky si vyjednávají dohodu, která má 600 stránek. Pak se diví, že jim to Londýn zamítne. Blíží se to, protivníci Mayové předložili plán, který v zásadě znamená neodchod z EU, snaží se touhletou cestou zamezit brexitu. Já doufám, že to nevyjde. Je to obrovská prohra Evropské unie, ne Mayové,“ řekl Hejma.

Své pak Hejma řekl i k odsouzení fotbalisty Tomáše Řepky či k úspěchům rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. A co řekl k europoslanci Tomáši Zdechovskému (KDU-ČSL), kterému dle jeho slov příznicvi SPD vyhrožovali smrtí? „Pan Zdechovský má zajímavé názory. Ve většině nesouhlasím, ale v genderových záležitostech je sympaticky proti. Je to ale člověk ze starých časů, konzervativní,“ zmínil. „Smrtí vyhrožuje kdekdo,“ poznamenal Hejma a poradil Zdechovskému, aby se případně odhlásil z Facebooku.

Závěrem se pak Hejma vyjádřil k tomu, že prezident Miloš Zeman pozval do Česka prozatímního prezidenta Venezuely Juana Guaidóa. „Dochází ke státnímu převratu. Je to země ve sféře vlivu USA. Donald Trump zavelel: Jde se na Venezuelu, všichni souhlasí, Miloš Zeman dokonce jako Krhounek pozval Guaidóa do Prahy,“ poznamenal Hejma s tím, že má pocit, že to Zeman trošku přehnal. „Víte proč? Pochválila ho za to Mirka Němcová! To by mělo bejt pro něj varovné znamení,“ poznamenal. „Na nás to ale nezáleží, to si rozhodnou Venezuelané,“ zakončil Hejma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…