Americký prezident Donald Trump se dohaduje se sportovci. Nejen kvůli státní hymně

24.09.2017 18:11

Do křížku se sportovci se pustil americký prezident Donald Trump. Stal se totiž terčem kritiky za to, že se vulgárním způsobem snažil přimět, aby stáli při hymně USA. Následně se na něj snesla sprška ze strany zástupců amerického fotbalu či basketbalu. Informaci přinesl server ČeskéNoviny.cz.

Americký prezident Donald Trump se dohaduje se sportovci. Nejen kvůli státní hymně
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Sportovci, konkrétně američtí fotbalisté, se totiž rozhodli vyjádřit najevo svůj postoj proti policejnímu násilí na černoších. Vyjádřili ho tak pokleknutím během americké hymny. Trump následně vyzval Národní fotbalovou ligu, aby těmto sportovcům, kteří podle jeho slov státní symbol zneuctili, neumožnila hrát.

„Nepotěšilo by vás, kdyby jeden z těch majitelů (klubů) NFL, když někdo neprojevuje respekt naší vlajce, řekl, hned toho zkurvysyna stáhněte z trávníku, pryč s ním, má padáka?“ uvedl následně Trump před svými příznivci v Alabamě. Když tito lidé souhlasili, pak pokračoval v kritice sportovních hvězd. 

Původní text ZDE.

Šéf NFL Roger Goodell však následně Trumpa zkritizoval, podle jeho slov podobné komentáře rozdělují společnost a dávají bohužel najevo nedostatek respektu. S prezidentem Trumpem se pak odmítl setkat také basketbalista Stephen Curry.

Gesto pokleknutí při hymně se následně objevilo i v americké lize baseballu či mimo sport, kdy jej například učinil zpěvák Stevie Wonder na svém koncertě v New Yorku. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…