Americký senátor obvinil Čínu z kyberútoku na Sony Pictures, ale bez důkazů

01.01.2015 17:01

Americký senátor Lindsay Graham obvinil Čínu z toho, že se podílela spolu s KLDR na kyberútoku na společnost Sony Pictures. Severní Korea se nabourala do systému Sony kvůli filmu The Interview, který si bere na paškál korejského vůdce Kim Čong Una.

Americký senátor obvinil Čínu z kyberútoku na Sony Pictures, ale bez důkazů
Foto: venturebeat.com
Popisek: Záběr z filmu The Interview

Amerika teď musí žehlit slova jejich senátora, který Čínu obvinil naprosto bez důkazů. Zasáhnout muselo dokonce ministerstvo zahraničí. „Americká vláda se bude držet zprávy FBI, která neříká nic o tom, že by Čína měla na útoku jakkoliv participovat,“ řekl mluvčí ministerstva zahraničí Jeff Rathke pro ChinaDaily.

„Nemám představu, proč si senátor Lindsay Graham myslí, že by Čína měla něco společného s kyberútokem na Sony Pictures. Obvinil Čínu bez jakýchkoli důkazů. Své tvrzení postavil spíše na tom, co si myslí, než co ve skutečnosti ví. Tímto vůbec nepomáhá k vyřešení problémů s útoky, které hrozí celému podnikatelskému sektoru,“ řekl pro ChinaDaily John Pollack, expert z L. Thornton China Center ve Washingtonu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…