Americký vojenský veterán o světové politice USA. Své nadřízené nepotěší

15.12.2015 10:05

Absolvent americké vojenské akademie West Point a bývalý důstojník Joachim Hagopian vypočítává, kolik válek Spojené státy vedly za dobu své existence a jaké obrovské množství obětí na životech to přineslo po celém světě. Ve Washingtonu dle jeho názoru vládnou váleční štváči, které je nutné zastavit.

Americký vojenský veterán o světové politice USA. Své nadřízené nepotěší
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Anketa

Který z českých politiků vás v roce 2015 potěšil?

69%
1%
1%
1%
11%
0%
2%
hlasovalo: 14418 lidí

Hagopian tvrdí, že Spojené státy svým občanům vymývají mozek a ospravedlňují všechny vedené války také pomocí prázdných vlasteneckých rádoby frází. Jako příklad uvádí volání „musíme podporovat naše vojáky“. Absolvent West Pointu Hagopian dále připomíná, že jen v posledních deseti letech zemřelo přes 13 000 amerických vojáků a kritizuje „válečné jestřáby“ senátory McCaina a Grahama za to, že chtějí aktuálně poslat do Sýrie dalších 20 000 vojáků. „Údajně vlastenecká podpora našich vojáků vedla k tomu, že zabíjíme lidské bytosti 223 let z 240, po které naše země existuje. Takže 93 % času ničíme lidské existence a na to máme být snad hrdí?“ podivuje se Hagopian.

„Stejně tak můžeme být těžko hrdí na to, že v poválečném období jsme zdaleka nejčastěji bojujícím národem. Od druhé světové války jsme zabili asi 30 milionů lidí po celém světě, z nichž bylo dle odhadů 90 % civilistů. Mezi lety 1945 a 2001 proběhlo 201 z 240 námi vedených válečných konfliktů, při kterých zemřelo plných 27 milionů lidí. Jejich největším proviněním bylo, že se ocitli v nesprávný čas na nesprávném místě a měli špatný etnický původ,“ uvádí Hagopian s tím, že do tohoto výčtu ještě nepočítá války v Afghánistánu a Iráku. „A co vlastně obnáší stát se nepřítelem USA? Jakákoli země, která chce být nezávislá na fašistických korporátních zájmech ovládajících USA, je eliminována pomocí sankcí, embarg, propagandy, předem připravených převratů či na ni rovnou zaútočíme.“

Spojené státy dle zjištění Hagopiana například v roce 2008 utrácely každých 5 sekund na vedení války v Iráku více peněz než průměrný Američan vydělá za celý rok. Uvádí také, že 80 % amerických daní jde na financování ročního rozpočtu Pentagonu. „V samotném Iráku bylo zabito odhadem asi milion lidí. Celkově v této zemi a v Afghánistánu a Pákistánu mají američtí vojáci na svědomí až dva miliony lidí. Tyto neomluvitelné zločiny proti lidskosti se udály s neochvějnou podporou americké vlády a armády. Amerika je zodpovědná za naprosté zničení druhého a třetího největšího světového producenta ropy. Spojené státy proměnily Irák i Libyi v nefunkční země a nesou největší zodpovědnost za vznik Islámského státu a šíření terorismu,“ má jasno Hagopian.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

Hagopian také kritizuje spojenectví s Tureckem a Izraelem, které považuje za největší překupníky ropy vytěžené na území Islámského státu. Své zemi dále vyčítá zodpovědnost za závody ve zbrojení. „Před dvanácti lety se rozpočet na obranu USA téměř vyrovnal všem rozpočtům na vojenské výdaje ve zbytku světa. Zatímco v roce 2003 to bylo 417,4 miliard dolarů, před třemi lety jsme dávali na vojenské výdaje již 682 miliard. Exponenciální růst výdajů v této oblasti také přinutil jednostranně deklarované nepřátele USA Rusko a Čínu k obdobnému navyšování výdajů. To přispělo k tomu, že podíl amerických vojenských výdajů se tak ve světovém měřítku snížil z 46 % v roce 2003 na 35 % v roce 2014. Spojené státy vedou i v pomyslném žebříčku prodeje z braní s 31 %, za nimi je Rusko (27 %) a Čína,“ píše Hagopian.

„Žádná jiná země na světě navíc nemá tak obrovské množství vojenských základen v zahraničí. Po celém světě stojí přes tisíc amerických základen či aspoň malých zařízení a mimo naše území se nyní nachází 1,5 milionu amerických vojáků. Americké speciální jednotky operují ve 135 z asi 200 zemí světa,“ přidává Hagopian další statistiky a dostává se k tomu, jakým způsobem „podporuje americké vojáky“ samotná vláda. „Váleční veteráni postižení posttraumatickými poruchami jsou obvykle odbýváni smrtícími farmaky, na kterých se rychle stávají závislými. Jejich zoufalství a bezvýchodná situace vládu ve skutečnosti vůbec nezajímá. V průměru až dva veteráni denně páchají v USA sebevraždu. Podle jedné studie až téměř půl milionu veteránů končí v rukách justice pro spáchání kriminálních činů,“ informuje Hagopian o další nelichotivé statistice.

„Téměř polovina kongresmanů jsou milionáři, ale jen 19 % milionářů najdeme mezi lidmi, kteří dříve oblékali uniformu. Váleční štváči z Washingtonu jsou vždy připraveni posílat mladé muže a ženy z nižší společenské třídy do válek, ale své vlastní děti samozřejmě něčeho takové vždy ušetří. Způsob, jakým naše vláda zneužívá vojenské jednotky a nijak je přitom sama nepodporuje, je opovrženíhodný. A ti, co tak hlasitě volají po podpoře našich vojáků, jsou často neupřímní a cítíte z jejich nadšených výkřiků samou faleš. Náš veřejný prostor byl zamlžen lžemi, dezinformacemi a propagandou, kterou pod dohledem CIA a FIB šíří média i Hollywood. Vojáci by si měli uvědomit, že jejich povinností je chránit zemi proti vnějšímu a vnitřnímu nepříteli. Proto musí převzít zodpovědnost za své činy a dělat to, co jim říká Ústava a také jejich svědomí. Mocenské elity se blíží ke svému konci a nastal nejvyšší čas začít bojovat za naše životy, aby mohlo nakonec dobro zvítězit nad zlem,“ uzavírá Hagopian.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…