Americký velvyslanec: Rusko na východě Ukrajiny zřizuje výcvikové tábory

15.04.2015 9:48

Americký velvyslanec na Ukrajině Geoffrey Pyatt tvrdí, že Rusko na východní Ukrajině buduje výcvikové tábory. O celé záležitosti informuje zpravodajská televize UkraineToday.

Americký velvyslanec: Rusko na východě Ukrajiny zřizuje výcvikové tábory
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Ukrajinská zpravodajská služba v pondělí obvinila proruské síly z použití těžkých zbraní, které přitom měly být dle minských mírových dohod dávno staženy. Jak uvádí Ukraine Today, tak v posledních hodinách bylo dle ukrajinské strany v oblastech kontrolovaných separatisty zabito šest vojáků a dalších dvanáct bylo zraněno. Nárůst intenzity bojů přichází navzdory setkání zástupců všech zainteresovaných stran v Berlíně.

celá zpráva v angličtině je ZDE

S vážným obviněným ruské strany však včera přišel americký velvyslanec na Ukrajině Pyatt na svém Twitteru. Podle jeho informací Rusko stále pokračuje v dodávkách zbraní separatistům. „Víme rovněž, že Rusové zřídili na několika místech východní Ukrajiny výcvikové tábory, kde školí separatisty. Rusko pokračuje ve shromažďování těžkých zbraní v oblasti frontové linie a porušuje tak klíčové závazky mírových dohod uzavřených v běloruském Minsku. Podle OSN navíc dosáhl počet obětí konfliktu více než 6100,“ napsal Pyatt na svém twitterovém účtu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…