Američtí republikáni se do sebe pustili kvůli uprchlíkům. Trump neustoupil

26.02.2016 9:50

V USA pokračuje boj o Bílý dům. Ačkoli má za republikány k nominaci nejblíže Donald Trump, ještě není dobojováno. Svědčila o tom zatím poslední debata, ve které se Ted Cruz a Marco do Trumpa tvrdě pustili. Obvinili ho, že brojí proti migrantům, ale sám je zaměstnává. Trump kontroval slibem, že zeď mezi USA a Mexikem postaví ještě vyšší. O celé tři metry.

Američtí republikáni se do sebe pustili kvůli uprchlíkům. Trump neustoupil
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Televizní debata republikánských kandidátů USA byla opravdu rušná. Ted Cruz a Marco Rubio se ruku v ruce pustili do miliardáře Donalda Trumpa. Ten má zatím k nominaci na finální boj o Bílý dům nejblíže a oba jeho hlavní soupeři vědí, že musí zabrat, pokud chtějí ještě uspět. Vytáhli na Trumpa uprchlickou kartu. Trump dlouhou dobu opakuje, že mezi Mexikem a Spojenými státy nechá vystavět opravdu vysoký plot.

„Člověk, který opravdu chce bojovat proti nelegální migraci, nezaměstnává lidi žijící ve Státech načerno,“ poznamenal Cruz. „Mlčte, mlčte. Ve svém životě jsem už zaměstnal desítky tisíc lidí, ale vy jste nikdy nedal práci nikomu,“ odrážel útok Trump, podle informací ČTK.

Celý text najdete zde

Připomeňme že Trump nechce do země pouštět ani muslimy. Současně se ale brání, že zaměstnává mnoho Hispánců a mezi těmi je velmi populární. Nepřímo tím poukazoval také na kořeny jednoho ze svých oponentů.

Trump svůj nápad se zdí mezi Mexikem a USA opravdu prosazuje a ještě ho nechá zaplatit mexickou stranu. Jen není úplně jasné, jak. „Udělám to – a ta zeď bude ještě o deset stop vyšší,“ sdělil divákům miliardář, Deset stop jsou asi tři metry. Trump počítá s tím, že zeď bude až patnáctimetrová a bude přes celou hranici. Projekt vyjde na 12 miliard dolarů. Stavba této zdi je ústředním tématem předvolební kampaně amerického miliardáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…