Aňa Geislerová... Ne, to nejde napsat. To nejde. Kvůli Zemanovi

11.11.2020 10:21

Server Česká justice upozornil, že hradní kancléř Vratislav Mynář musel zaplatit pokutu za to, že svou pražskou vilu přestavoval na černo, bez patřičného povolení. Herečka Anna Geislerová Mynářovo počínání okomentovala velmi peprně. Neváhala sáhnout k vulgárnímu výrazu.

Aňa Geislerová... Ne, to nejde napsat. To nejde. Kvůli Zemanovi
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herečka Anna Geislerová na demonstraci Milionu chvilek pro demokracii

Anketa

Bude Petr Fiala po volbách premiérem?

14%
86%
hlasovalo: 62994 lidí

prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář porušil zákon. Svou pražskou vilu nechal přestavovat bez patřičných povolení. Příslušný stavení úřad rozhodl, že hradní úředník jednal v rozporu s tím, co vyžaduje legislativa a uložil mu pokutu. Stavební povolení mu však dodatečně vydal.

Když si to přečetla herečka Anna Geislerová, neudržela se a na sociální síti Facebook použila velmi hrubý výraz.

„Další z Mynářových sr*ček. Gratuluju,“ napsala doslova.

Anna Geislerová se zlobí

Za posledních pár dní je to přitom už podruhé, co byla v šoku z toho, jaké nehoráznosti si na Hradě dovolují. Alespoň podle Geislerové.

Žlučí jí hnul také tiskový odbor Hradu, který odmítl novinářům Deníku N prozradit program prezidenta republiky na pár dní dopředu. Deník N se dozvěděl, že odpověď dostane, až se hradním úředníkům, přesněji řečeno Vítu Novákovi, bude chtít a nezdálo se, že se mu bude chtít v dohledné době, neboť tvrdil, že odpovídat na otázky ohledně programu prezidenta nemá na starosti.

Redaktorka se ptala, co tedy na starosti má, načež se dozvěděla, že Novák má na starosti komunikaci témat spojených s Kanceláří prezidenta republiky. „A toto se netýká toho, to se týká prezidenta republiky. Tak děkuji za ten dotaz, a bude-li na to nějaká odpověď, tak si myslím, že ji určitě od nás obdržíte. Ode mne asi ne,“ sdělil jí. Potvrdil jen, že dotazy obdrželi, ale vyjádřil pochybnost, že se jimi někdo zabývá.

Následovala roztržka o tom, zda Deník N vydává o Hradu tzv. dezinformační zprávy. Také se Novák trefoval do dotazů, které Deník N zaslal: „Pondělní program pana prezidenta. Kde se prezident nachází. To snad ani nejsou novinářské dotazy, kde se prezident nachází. To je dotaz novinářský nebo to je nějaká legrace? Nebo já nevím.“

Na to redaktorka reagovala, že náplní jeho práce není dotazy hodnotit, ale Novák se bránil, že zase její prací není hodnotit jeho práci. Zopakoval, že odpovídat nebude, a zda odpoví někdo jiný, slibovat nechtěl. Dodal, že se redaktorka může zeptat jeho kolegů. „Já je přímo obtěžovat nebudu a nebudu se jich ani na to ptát. Já to považuju za jako úplně redundantní záležitost,“ sdělil redaktorce. Následně redaktorka zřejmě seznala, že z Nováka více nedostane a rozloučila se.

„Aha... to asi psal Havel... nebo Kafka. Nebo to novinářka komunikuje s tím oslíkem ze Shreka. Je tohle vůbec možný? Ovčáčku, ty máš fakt dream team,“ ohodnotila roztržku Geislerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…