Analytička Ryšánková nahlédla do francouzských novin. Jednota země je ohrožena

15.11.2015 20:55

Při odchodu ze setkání s Françoisem Hollandem v Elysejském paláci bývalý prezident Nicolas Sarkozy podle slov francouzských novinářů „pohřbil jednotu země“, k níž se, jak deklarovali, hodlali připojit i všichni vůdci opozičních stran. Sarkozy řekl, že slovo „válka“ se nevyslovuje náhodně.

Analytička Ryšánková nahlédla do francouzských novin. Jednota země je ohrožena
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Ostrá vyjádření Sarkozyho patrně souvisejí s jeho úmyslem opět kandidovat na nejvyšší post v zemi. Schůzka s Hollandem trvala hodinu a podle všeho na ní současný a bývalý prezident hovořili o změnách v bezpečnostní politice, které sám označil za drastické.

Rovněž volal po boji proti IS a za jednotnou koalici, a to včetně Ruska. Sarkozy prohlásil, že sám navrhl Hollandovi mnohá opatření, jako je například zákaz a blokace džihádistických webových stránek. Údajně se ale zatím neuvažuje nad zrušením či posunutím klimatické konference, jak žádají někteří poslanci francouzského parlamentu, což odůvodňují tím, že tajné služby by se měly nyní plně zabývat problémem boje proti terorismu, a ne ochranou vysoce postavených osob.

Objevují se dokonce hlasy, že by se konference o klimatu měla zrušit a místo toho by se mělo debatovat o imigraci, což Sarkozy sám nepřímo potvrdil, když řekl, že Evropa musí nově nastavit imigrační politiku, což prý bylo rovněž jedno z témat dialogu prezidentů.

Mezitím předseda francouzského senátu potvrdil, že dnes on i členové senátu jednali s Françoisem Hollandem ve Versailles o novele zákona o výjimečném stavu, který pochází z roku 1955.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Irena Ryšánková

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…