Analytik drsně proti Ovčáčkovi a cestě do Moskvy: Samé absurdity a skandály. A Sobotkovo váhání má tento důvod

12.04.2015 13:02

Mediální analytik Jiří Sezemský píše na Svobodném fóru, že nesdílí uspokojení, které prý pociťují všichni čeští politici, jelikož Miloš Zeman v tiskovém prohlášení hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka oznámil, že se nezúčastní vojenské přehlídky v Moskvě, nýbrž jen pietní akce a v čase přehlídky se setká se slovenským premiérem.

Analytik drsně proti Ovčáčkovi a cestě do Moskvy: Samé absurdity a skandály. A Sobotkovo váhání má tento důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman s obrázkem od ukrajinských dětí

Analytik na Svobodném fóru píše, že změna prezidentova plánu a upuštění od přítomnosti na vojenské přehlídce je jen „pokračování trapného divadla“. Dle Sezemského je hradní mluvčí Jiří Ovčáček spoluautorem nespočetných „skandálů a absurdit“, když při nedávném oznámení o změně plánu Zemanovy cesty do Moskvy prozradil, že se prezident setká na tamní akci se slovenským premiérem Robertem Ficem, který prý doposud ještě svoji cestu do Moskvy vůbec nepotvrdil.

Celá událost kolem prezidentovy cesty prý začala tím, že Miloš Zeman jako první z představitelů Evropské unie potvrdil přítomnost na „monstrózní“ vojenské přehlídce. Učinil tak prý nejspíš jako jediný ze západních představitelů na rozdíl od „početného zástupu“ autoritářských vůdců a představitelů „nelegitimních separatistických republik“, píše se na Svobodném fóru.

Analytik si dále myslí, že událost eskalovala poté, „co prezident zavřel dveře na Hrad americkému velvyslanci Schapirovi“. Hrozil prý i rozkol ve vládě, jelikož Bohuslav Sobotka nechtěl zastavit prezidentovi jeho cestu do Moskvy z důvodu možného skandálu. Na Svobodném fóru však uvádí, že skandál by to byl pouze pro Moskvu, takto jsme prý provedli „skandální“ čin, jelikož jsme „rozbili jednotu spojenců“.

Posléze následovalo „nevábné divadlo“, když Miloš Zeman změnil plán. To podle Sezemského jen odhalilo chaotickou českou zahraniční politiku, jelikož Bohuslav Sobotka prý není schopen nic prezidentovi zamítnout, jen aby „nerozložil“ poslanecký klub ČSSD.

Mediální analytik považuje za pozoruhodné, že po vyzvání vlády Miroslavou Němcovou k zamítnutí cesty prezidentovi, ji kritizovala média jako je MF Dnes, kterou vlastní Andrej Babiš. Avšak prý po změně názoru „některých zástupců“ ANO a lidovců s tím už zmiňovaná média problém neměla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…