Andrej Babiš: Pro ČSSD by bylo dobré být ve vládě vzhledem k jejímu volebnímu výsledku

12.05.2018 18:28

Trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) je přesvědčen, že pro sestavení vlády, která má víc než šest měsíců po volbách získat důvěru, udělal maximum. V rozhovoru pro deník Právo zdůraznil, že si nepřipouští, že by jeho snaha mohla skončit neúspěchem.

Andrej Babiš: Pro ČSSD by bylo dobré být ve vládě vzhledem k jejímu volebnímu výsledku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš má za to, že hnutí ANO je úspěšným politickým hnutím a pro ČSSD bude výhodné vstoupit s ním do koaliční vlády. „Předpokládám, že některá vybraná média se budou usilovně snažit, aby ČSSD byla ještě víc rozhádaná, a tvrdit, že s naším hnutím to nebude dobrý projekt. Já si naopak myslím, že pro soc. dem. je důležité, aby byla ve vládě vzhledem k jejímu povolebnímu výsledku,“ řekl doslova Babiš.

Sociální demokraté jsou podle Babiše inteligentní lidé, kteří jsou si vědomi, jak vypadá současná politická situace. Vedení strany prý dokázalo vyjednat lepší pozici, než kterou mělo hnutí ANO v předchozí vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD), takže Babiš v podstatě nevidí důvod k tomu, aby koaliční smlouva neprošla plánovaným sociálnědemokratickým referendem. Zvlášť, když Babiš udělal celou řadu ústupků.

„Všichni mi nadáváte, že nedělám kompromisy, a když je tedy udělám, tak mi nadáváte zase. Museli jsme dělat kompromisy, abychom se dohodli, vznikla vláda s důvěrou a taky abych se zbavil stále týchž otázek, které mi novináři stále dokola kladou. Jsem si vědom toho, že nám plno našich voličů nadává, ale museli jsme přistoupit na kompromis, protože nemáme většinu,“ rozzlobil se předseda vlády.   

Babiš má za to, že novináři stále rádi o něčem spekulují a kladou si otázky, co by bylo, kdyby. Ale on prý takhle nepřemýšlí. Ač se ho na to novináři neustále ptají, trvá na tom, že nemá v záloze nějaký další plán a nepočítá s podporu SPD Tomia Okamury. Veškerou svou snahu upřel na utvoření koaliční vlády s ČSSD.

„Nepočítám s tím, že by to nemělo vyjít, udělal jsem pro to maximum a doufám, že se to podaří,“ dodal ještě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …