Andrej Babiš: Zruším Dienstbiera, je k ničemu

03.10.2016 9:54

Pokud by se Andrej Babiš stal po příštích parlamentních volbách premiérem, nastaly by v práci vlády i počtu ministerstev změny. Jako první by podle Andreje Babiše přišlo na řadu Dienstbierovo ministerstvo pro lidská práva a Legislativní rada vlády. Ministerstvo by jako zbytečné nejraději zrušil a radu personálně proměnil. Připadá mu, že brzdí schvalování zákonů. S odvoláním na Babišův rozhovor pro Hospodářské noviny o tom informoval server Aktuálně.cz.

Andrej Babiš: Zruším Dienstbiera, je k ničemu
Foto: FTV Prima, spol. s r.o.
Popisek: Andrej Babiš na Primě

„Dienstbierův ministerský post je určitě zbytečný a jeho agendu může dělat ministerstvo spravedlnosti. Pan Dienstbier dostal tento post pravděpodobně za odměnu za podporu předsedy Sobotky v rámci lánského puče organizovaného Haškem,“ řekl Babiš.

Celý text je ZDE

Babiš by také zredukoval Úřad vlády. „Je úplně skandální, že ministr Dienstbier má 175 lidí a chce ještě od 1. ledna 2017 zřizovat odbor rovnosti mužů a žen s dalšími 14 lidmi. Tito lidé nikdy nepracovali na svém a nevědí, co je šetřit,“ uvedl pro Hospodářské noviny Babiš.

Dienstbier ale existenci svého úřadu i nového odboru obhajuje. „Těch 14 lidí už na úřadě pracuje, je to jen reorganizace, navíc 12 z nich je placeno z grantů. A 140 lidí tvoří Agenturu pro sociální začleňování, kteří budou pracovat se 70 obcemi na praktických problémech. To přece není žádné dramaticky vysoké číslo, navíc řada z nich ani není na plný úvazek. Ve Varnsdorfu Babiš říkal, že nikdo na začlenění Romů nepracuje, a teď to chce rušit?“ diví se Dienstbier.

Babišovi vadí i Dienstbierem vedená legislativní rada – a to zejména proto, že mu přijde těžkopádná. „Určitě bych odpolitizoval Legislativní radu vlády, protože je skandální, jak funguje,“ avizuje Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…