Andrej Babiš a TOP 09 prý přetahují lidi od ODS. Například jednoho známého umělce

19.06.2014 7:52

TOP 09 a ANO prý hledají na své kandidátky lidi všude, a to i v ODS. Podle deníku Právo je zájem například o Tomáše Töpfera a Zdeňka Schvarze. Šéf poslanců ODS uvedl, že pokud k takovým přestupům ojediněle dojde, vypovídá to něco o člověku samotném.

Andrej Babiš a TOP 09 prý přetahují lidi od ODS. Například jednoho známého umělce
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

Šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura potvrdil Právu, že ANO i TOP 09 se snaží přilákat na své kandidátky známé tváře občanských demokratů. „Ty snahy probíhají permanentně, u hnutí ANO minimálně rok. Naši poslanci byli oslovováni už před předčasnými parlamentními volbami a bude se to asi dít i nadále,“ uvedl Stanjura s tím, že k přechodu může dojít v individuálních případech.

„Pokud někdo změní dres, protože uvidí lepší perspektivu jinde, tak to něco vypovídá o samotném člověku. Tedy, že nebyl v politické straně kvůli názoru, ale protože si myslel, že lépe získá funkci,“ míní. „U těch, o kterých si myslím, že jsou dobří, se neobávám, že odejdou,“ dodal.

Strany by získaly známé tváře

Právo píše, že zájem je například o Tomáše Töpfera a Zdeňka Schwarze. Podle informací deníku by do Senátu za TOP 09 měl kandidovat ředitel Divadla na Vinohradech a bývalý senátor ODS, nestraník Tomáš Töpfer. Ten však svou případnou kandidaturu prý nechtěl komentovat a odpovědi na přímou otázku se vyhnul.

Hnutí ANO prý má zase zájem o senátora za Prahu 1 a ředitele pražské záchranky Zdeňka Schwarze. Ten svou kandidaturu za jinou stranu podle Práva nevyloučil. „Mám různé nabídky, ale nejsem tak daleko, že bych se rozhodl. Zatím sleduji situaci,“ odpověděl na dotaz, zda by kandidoval za babišovce.

Toto podle Práva nejsou jediné příklady hledání jmen na kandidátky. Strany potřebují známé tváře nejen pro Senát, ale také pro komunální volby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…