Andrej Babiš byl v noci zatčen, uvedl politik TOP 09

01.04.2015 9:44

Zastupitel MČ Praha 3 Simeon Popov (TOP 09) si ztropil aprílový žertík z předsedy hnutí ANO a ministra financí Andreje Babiše. Na svém facebookovém profilu vyvěsil smyšlenou zprávu, že byl Andrej Babiš zatčen. A přidal k tomu pozoruhodný soupis věcí, které policie v jeho domě zabavila.

Andrej Babiš byl v noci zatčen, uvedl politik TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš při svém nominačním projevu

„Krátce po půlnoci zasahoval Útvar rychlého nasazení Policie ČR v rezidenci ministra financí Andreje Babiše. Dle sdělení domažlického státního zástupce JUDr. Martina Sedlíčka, Ph.D., LLM je podezřelý ze spáchání trestného činu zpronevěry, podvodu a krácení daně,“ stojí ve zprávě, jejíž autorství Simeon Popov připsal na vrub ČTK, která však žádnou takovou zprávu dnes nevydala.

V domě podezřelého policie údajně našla nedopečené Vodňanské kuře, deset popraskaných Kosteleckých párků, více než sedmdesát tvrdých koblih a na pozemku pak tři cisterny řepkového oleje. Současně s tím prý policisté na ministrově bankovním účtu našli bankovky označené vodoznakem České národní banky a ochranou páskou ministerstva financí v hodnotě pěti miliard korun, které prý nejspíše byly vyvedeny ze státního rozpočtu jako daňová úspora za biopaliva.

Další informace prý prozatím nejsou k dispozici. Orgány činné v trestním řízení se k případu odmítly vyjádřit a odvolávají se na probíhající vyšetřování a jeho rané stádium.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…