Andrej Babiš doslova: Já dám Sobotkovi lopatou, pokud nepřestane

16.05.2014 7:57

„Já dám Sobotkovi lopatou, pokud nepřestane," vzkázal prostřednictvím deníku Právo sociálnědemokratickému premiéru ministr financí Andrej Babiš (ANO) kvůli jeho kritice směřované na kandidáta hnutí ANO do eurovoleb Pavla Teličku. Sobotkovi se nelíbí, že byl Telička a jeho firma na výplatní pásce společnosti NWR, které patří OKD.

Andrej Babiš doslova: Já dám Sobotkovi lopatou, pokud nepřestane
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš a Pavel Telička

Šéf sdružení nájemníků Byty OKD Roman Macháček je přesvědčen, že by kandidát na eurokomisaře za hnutí ANO Pavel Telička neměl řešit stížnost na veřejnou podporu při prodeji OKD v Evropské komisi. Jak v minulých dnech deník Právo informoval, byl totiž Telička a jeho firma na výplatní pásce společnosti NWR, které OKD patří.

„Vždy jsem ho vnímal jako člověka, který pracoval pro pana Bakalu. Tohle jsme vnímali jako velké riziko na úrovni EK. Pro nás je problém to, pokud by lobboval, aby bylo zastaveno vyšetřování nedovolené podpory v EK," řekl Macháček Právu.

Telička ale pochyby popírá. „Představa, že by komisař začal vstupovat do nezávislého vyšetřování Generálního hospodářství pro hospodářskou soutěž a do působnosti příslušného komisaře, není možná," opáčil kandidát hnutí ANO.

K agresivnímu jiskření v nejvyšších patrech české politiky i ZDE

Střet mezi Babišem a Sobotkou se vyostřuje. Létají ostrá slova

Informace o tom, že Telička díky práci pro Bakalu získal miliony korun, vyvolaly reakce politiků. „Telička se neztratí a dokáže se včas přisát na nějakého miliardáře," řekl pro čtvrteční Právo premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Tento výrok ovšem nenechal klidným ministra financí a lídra hnutí ANO a také miliardáře, kterého Sobotka měl zřejmě na mysli, Andreje Babiše. Zatímco pro ParlamentníListy.cz se k premiérovým slovům vyjádřil ještě poměrně s chladnou hlavou, v deníku Právo už si servítky nebral a útok mu vrátil.

„To si Sobotka dovolí říct? Já kdybych měl na triku privatizaci OKD, tak někam zalezu a mlčím. Já mu dám lopatou, pokud nepřestane. Nechápu, proč náš koaliční partner takhle hodnotí pana Teličku, kterého sám v roce 2004 jmenoval eurokomisařem," rozohnil se Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…