Andrej Babiš hubne. Ohlásil se z tělocvičny a líčil, jak nám zajistí kvalitnější potraviny

07.04.2019 20:07

Premiér Andrej Babiš (ANO) přinesl na svém facebookovém profilu své pravidelné týdenní shrnutí. Tentokrát jej v tělocvičně začal zprávou o svém hubnutí, kdy od začátku roku podle svých slov zhubl devět kilogramů.

Andrej Babiš hubne. Ohlásil se z tělocvičny a líčil, jak nám zajistí kvalitnější potraviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Úvodem se český premiér rozepsal o dvojí kvalitě potravin. „Všichni víme, o co jde a jak jsou na tom naši občané biti. Vyjedete pár metrů za hranice, třeba do Německa, a u první benzínky, v prvním supermarketu najdete totožně označené výrobky, jaké koupíte u nás, ale ty německé mají samozřejmě rozdílné složení. Světe div se, u nás méně kvalitní. A tak je to po celé Evropě. Takže jasné slovo: hnutí ANO je samozřejmě proti dvojí kvalitě potravin,“ zdůraznil Babiš s tím, že řešit dvojí kvalitu potravin se v Bruselu snaží již několik let. A přislíbil, že se sejde s prodejci a požádá je, aby zboží od výrobců, kteří dvojí kvalitu připouštějí, prostě nepouštěli na náš trh.

„Chci, abyste to pocítili v regálech obchodů co nejdřív. Chci za každou cenu zarazit prodej šuntu v České republice, který se tváří stejně jako kvalitní potravinářské výrobky na Západě. Budeme prosazovat, aby výrobky se stejným názvem musely mít stejné složení všude v Evropě a aby ty nesmyslné výmluvy výrobců na ‚jiné chuťové preference spotřebitelů‘ už nebyly možné,“ sdělil. 

Dále se zaměřil na další problém, který jeho vláda řeší – protiprávní exekuce či dětské dluhy. „V Česku čelí exekucím víc než 6,5 tisíce dětí a další desetitisíce mladých lidí, kteří jsou dnes už dospělí, si dluhy přinesly právě z dětství. Stačilo nezaplatit jednu fakturu za telefon… takže náš poslanec, který se věnuje ochraně spotřebitelů, Patrik Nacher, spolu s několika poslanci ostatních stran předkládá novelu občanského zákoníku, která by tomu měla do budoucna zabránit. Návrh je postaven na logickém principu, že odpovědnost nesou zákonní zástupci, tedy většinou rodiče. Náš cíl je, aby nejpozději do konce roku tuhle změnu schválil Parlament,“ zmínil Babiš. 

Na řadu přišla také setkání, která Babiš minulý týden uskutečnil. Mimo jiné se sešel se známým astronomem Jiřím Grygarem. „A byla docela sranda. Pan profesor a ještě několik dalších vědců mi přišlo předat zlatý Bludný balvan. Vysloužil jsem si jejich pozornost, když jsem před rokem u Václava Moravce řekl, že beru homeopatika na křivdu. Já se tehdy fakt cítil pod psa, kampaň Antibabiš byla na vrcholu, a můj doktor mi předepsal tyhle homeopatika. Třeba ve Francii jsou hrozně populární, dokonce je doporučují i lékárníci. No, ale je jasné, že když jsem řekl v jedné z nejsledovanějších talkshow v zemi, že je beru, tak to prostě Sisyfovi – Českému klubu skeptiků nemohlo uniknout. I Twitter se z toho tehdy mohl úplně zbláznit. Takže jsem si od klubu vysloužil cenu. Pánové byli hrozně příjemní. Jeden z nich mi povídá, že se jednou schválně homeopatiky předávkoval. Ptám se ho, co mu po nich bylo. A on: ‚Právě že vůbec nic.‘ A dál mi poradil, ať si příště v lékárně koupím cukr a vsugeruju si, že mi pomáhá. Bude to prý míň stát,“ sdělil Babiš svou historku. 

„A další zpráva k cenám volání a dat. Pokračujeme v jednáních se všemi aktéry telekomunikačního trhu. Vím, že jsem to psal už několikrát, ale v této záležitosti budu důsledný jako nikdo přede mnou a je mi jedno, co si kdo bude myslet. Buď současní mobilní operátoři začnou sami tlačit ceny za data dolů, nebo tady vytvoříme takové prostředí, že jim nic jiného nezbude. Když říkám tlačit dolů, tak nemyslím nějaké kosmetické úpravy. Já principiálně odmítám, že u nás budou jedny z nejvyšších cen v Evropě. Tečka,“ sdělil rázně Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …