Andrej Babiš je oligarcha a oblbuje národ. To budete koukat, kdo to říká

20.04.2015 9:14

Ministr financí a šéf hnutí ANO v mnoha případech nemluví pravdu, uvedl sociálnědemokratický poslanec Antonín Seďa, tedy Babišův koaliční partner, a doložil to na dvou případech. Reagoval tak na dotaz, který mu byl položen prostřednictvím jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Andrej Babiš je oligarcha a oblbuje národ. To budete koukat, kdo to říká
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Čtenář, který se podepsal jen jako „Reportér amatér“, se Sedi ptal, proč se Babiš chce soudit s mladou redaktorkou z USA, která o něm napsala článek, jenž se mu nelíbí. „Není nebezpečné, že ji chce Babiš tahat po soudech a přinutit ji k omluvě? Neměli byste ukončit koalici s nedemokratickou stranou ANO?“ ptal se.

Podle sociálnědemokratického poslance se Babiš chce kvůli článku s americkou redaktorkou soudit zřejmě proto, že „tito oligarchové neradi poslouchají svoji kritiku a zejména pravdu“. Nicméně žijeme v demokratické společnosti a je věcí každého občana, zda se cítí být poškozen. A pokud ano, tak se může obrátit na soudní instituci. V tom Seďa problém nevidí.

Problém vidím v tom, že ministr financí toho prozatím mnoho nevykonal

„V čem problém vidím, je skutečnost, že pan ministr financí opakovaně ‚oblbuje‘ národ a prozatím toho moc nevykonal. A také v řadě případů nemluví pravdu,“ uvedl Seďa a hned přidal dva příklady. „Ten první, že není politik, přitom je druhým nejdůležitějším člověkem ve vládě a má obrovský vliv na chod státu a jeho institucí.“

A druhý příklad? „Takzvaný výpadek DPH není způsoben předzásobením cigaretami, ale zádržkou vratek DPH koncem minulého roku. Tím si pan ministr sice vylepšil hospodaření státního rozpočtu v roce 2014, ale dnes tyto vratky musí vracet zpět. Já jsem jej v dané věci interpeloval a on tvrdil, že to není pravda,“ poznamenal Seďa.

Přesto se ale vyslovil proti ukončení koaliční spolupráce s hnutím ANO. V tom případě by totiž ČSSD nemohla naplnit programové prohlášení vlády a program ČSSD. „Protože žádná jiná alternativa neexistuje. A to si myslím, že by ani voliči ČSSD, ani voliči ANO 2011 nechtěli,“ dodal Seďa.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…