Andrej Babiš je prý kůň amerických poradců, který jednou zlikviduje Zemana. Vážné obavy českého europoslance

23.11.2014 8:37

Europoslanec Miloslav Ransdorf se v textu uveřejněném na serveru ParlamentníListy.cz mohutně zastal prezidenta Miloše Zemana. Prý byli oba dva na Národní třídě 17. listopadu 1989 a Zeman od té doby opakovaně prokázal, že má určitý politický cit. Dokázal postavit na nohy ČSSD, stát se prezidentem a teď prosazuje rozumnou ekonomickou politiku vůči Rusku a Číně. Havlovy časy jsou prý nenávratně pryč, ale Američané možná vsadí na Babiše. Čtěte proč.

Andrej Babiš je prý kůň amerických poradců, který jednou zlikviduje Zemana. Vážné obavy českého europoslance
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf prohlašuje, že se mu sice nelíbí všechno, co dělá prezident Miloš Zeman, ale rozhodně ho nebude kritizovat za pragmatickou obchodní politiku vůči Rusku a Číně a rozhodně nehodlá bojovat za Tibet, kde před příchodem Číňanů panovalo nevolnictví. Zastal se prezidenta Zemana i ve sporu o tom, zda byl či nebyl na Národní třídě 17. listopadu 1989. Prý tam byli oba.

Stane se Babiš hlasatelem americké politiky u nás?

A že Zeman nehodlá slepě poklonkovat Západu? Podle autora se není čemu divit, stačí se podívat, jak se mu vydařil export demokracie do Iráku, Afghánistánu a dalších zemí. Ransdorf navíc upozorňuje na fakt, že obchod mezi USA a Ruskem slábne a Američané potřebují EU, používají ji jako klacek vůči Ruské federaci, když vlastní vliv ztrácí.

Celý komentář ZDE.

Pravda, většina českých médií prozatím podporuje prozápadní havlistické názory, ale s Američany by to mohlo špatně skončit. Možná se na ně prý jednou budeme dívat tak, jak jsme se dívali na okupační vojáky z roku 1968. A přece tu možná ještě najdou zastání - u ministra financí Andreje Babiše (ANO). Ransdorf vysvětluje, co ho vede k tomuto názoru.

„Osobně si myslím, že jejich kůň bude Andrej Babiš, který se do výšin politiky dostal podle receptu amerických poradců. Babiš by mohl podpořit prosazení geneticky modifikovaných potravin na český trh, čímž by se narušil dosavadní jednotný odpor EU proti této novince z USA," podotýká europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…