Andrej Babiš má tajemného geniálního pomocníka. Čtěte více

05.02.2014 9:52 | Zprávy

Podnikatel a nový ministr financí Andrej Babiš, který uspěl se svým hnutím ANO v podzimních volbách, si s sebou do politiky přivedl hned několik lidí ze zemědělsko-potravinářského koncernu Agrofert, který vlastní. Asistenta v Poslanecké sněmovně mu podle zjištění serveru iHNed.cz dělá nadprůměrně inteligentní šachista Darek Kysela.

Andrej Babiš má tajemného geniálního pomocníka. Čtěte více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

Nenápadný mladý muž, který se ve sněmovně pohybuje v blízkosti Andreje Babiše, je Darek Kysela. Už v Agrofertu byl asistentem generálního ředitele a nyní se oficiálně stal také Babišovým poslaneckým asistentem. Jak zjistil server iHNed.cz, připravuje mu podklady pro jednání, stál také u zrodu ekonomického programu nové vlády.

Ještě před vznikem hnutí ANO prý Kysela pomáhal Babišovu občanskému sdružení s rešeršemi a analýzami. Před podzimními volbami koordinoval odborné skupiny hnutí ANO, které jej v rámci svého týmu označuje za analytika. Účastnil se také jednání týmů, které ladily koaliční smlouvu mezi ANO, ČSSD a lidovci.

Nyní bude Andreji Babišovi pomáhat hledat v rozpočtu úspory. „Je pravděpodobné, že bude dostávat i některé úkoly, které se budou týkat výkonu ministra financí," uvedla pro server mluvčí ANO Radka Burketová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…