Andrej Babiš na Primě nadával na EU, jako ještě nikdy: Největší tragédie Evropy. Silní tam přehlasovávají slabé běžně, sám jsem to zažil mnohokrát. A ty jejich dotace jsou nesmysl, zrušme je

27.09.2015 12:12

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) byl jediným hostem nedělní Partie FTV Prima. A spustil pořádnou kanonádu nejen okolo uprchlíků. Německo prý páchá ekonomickou sebevraždu v přímém přenosu a teď k tomu ještě nutí okolní země. Jako ministr přitom ví, že to není poprvé, co velké státy EU k něčemu nutí ty menší. Evropské dotace označil za strašlivou věc, kterou by bylo nejlepší zrušit, a vychválil Miloše Zemana za cesty do Číny a kontakty s Vladimirem Putinem.

Andrej Babiš na Primě nadával na EU, jako ještě nikdy: Největší tragédie Evropy. Silní tam přehlasovávají slabé běžně, sám jsem to zažil mnohokrát. A ty jejich dotace jsou nesmysl, zrušme je
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Andrej Babiš v Partii TV Prima

Při hlasování o povinných kvótách prohrál zdravý rozum. „EU selhala už v říjnu 2010. Už v tomto roce Řecko dostalo peníze na výstavbu plotu... Bohužel existuje 28 členů EU a byli jsme přehlasováni, ale ty kvóty nebudou naplněny, protože uprchlíci k nám jednoduše nechtějí,“ vypálil Babiš zostra hned v úvodu s tím, že se možná ještě připojíme k žalobě Slovenska na kvóty. „Můžeme to ještě zvážit,“ doplnil. Nedává tomu však velkou naději, protože o žalobě budou stejně rozhodovat lidé pocházející z Německa, Francie a tak podobně.

Stačí se totiž podívat na předměstí řady francouzských měst, kam se bojí jezdit policie a uprchlíci si tam prosazují vlastní spravedlnost, aniž cítí potřebu respektovat evropské zákony a zvyklosti. I kvůli tomu je Babiš přesvědčen, že uprchlíci nepomohu německé ekonomice, jak věří v Berlíně. Host si před kamerami navíc posteskl, že jeho firmám v Německu nebudou kvůli uprchlíkům sníženy daně navzdory tomu, že to německá kancléřka Angela Merkelová dříve slibovala.

„Německo páchá v přímém přenosu ekonomickou sebevraždu. Protože, víte kolik dostává uprchlík na měsíc? 670 euro, což je asi 19 tisíc korun. Jen pro informaci, u nás je důchod 11 tisíc. A ještě mají ubytování zadarmo. Je to největší tragédie Evropy,“ chytal se za hlavu ministr financí.

K dovršení všeho zlého prozradil, že to není poprvé, co velké státy EU přehlížejí ty menší. Babiš to prý zažívá v pozici lídra daňové agendy, kterou se snaží prosadit, ale ministři z větších zemí ho prý okřikují, že nemluví k věci. Z jeho úst mimo jiné zaznělo, že evropské dotace jsou nesmysl. „Pokud by je někdo někdy zrušil, bylo by to velice dobře,“ konstatoval ministr. Dodejme, že jeho firma Agrofert získává na dotacích nemalé prostředky.

Milí vojáci, poděkujte Kalouskovi, hřímal Babiš

EU by měla především chránit své území. Uprchlické tábory mají existovat na území Turecka a odtud by na starý kontinent měli mířit jen lidé, kteří to opravdu potřebují, ne ekonomičtí migranti. Babiš si při této příležitosti rýpl i do svého předchůdce ve funkci Miroslava Kalouska (TOP 09), který nám prý zařídil předražené letouny CASA. „Tak ať nás tady aspoň hlídají,“ poznamenal současný šéf státní kasy.

Aby toho nebylo málo, politici navíc podle Babiše rozhodují politicky, a ne zdravým rozumem, což se ukázalo třeba v okamžiku, kdy Polsko podpořilo kvóty. Místo těchto politických her by si měly k jednomu stolu sednout velmoci a začít spolu mluvit. Babiš v této souvislosti vychválil prezidenta Miloše Zemana, který se opakovaně sešel jak s ruským, tak s čínským premiérem a udržoval s nimi potřebné kontakty na rozdíl od jiných hlav států.

Ve vysílání došlo i na nedávno zveřejněný průzkum uvnitř české armády, z něhož vyplývá, že má řada vojáků ekonomické problémy a nemalá část z nich by volila politickou stranu, která prosazuje radikální řešení romské problematiky. Pro některé členy ozbrojených sil je problém, pokud musejí jednorázově vydat pět tisíc. Podle Babiše za to opět můžeme poděkovat Miroslavu Kalouskovi, který prý armádě zařídil řadu předražených zakázek – od nebezpečných padáků až po již zmíněné letouny CASA.

Ačkoli informace z průzkumu nejsou známy teprve od dnešního dne, Babiš se o tom podle vlastních slov dozvěděl a hodlá to se Stropnickým řešit, protože to není právě nejlepší vizitka českých ozbrojených sil.

Musí skončit okrádání Čechů Čechy

Nakonec se vrátil k ekonomickým otázkám, které by se podle jeho názoru měly vrátit z evropské úrovně na úroveň lokální. Bohužel znovu a znovu naráží na politické hry. „Já s nimi mluvím osobně, s německým ministrem německy, s francouzským francouzsky a oni mi přiznávají, že říkám pravdu, ale jde o politická rozhodnutí... Prosím vás, šéf frakce ALDE Guy Verhostadt je můj přítel,“ chlubil se také ve vysílání.

A stejně jako na evropské úrovni hodlá rázně jednat také na domácí úrovni, pokud jde o elektronickou evidenci tržeb. Musí totiž skončit okrádání Čechů Čechy v hospodách a tak podobně. Opozice proti EET bojuje prý jen proto, že má jediný program, a to je Antibabiš. „Všechno, co přinese Babiš, je špatně,“ zaznělo z úst ministra. Přitom prý konečně po 25 letech začal bojovat o to, aby se tu dařilo řádně vybírat daně.

K dovršení všeho zlého pro českou ekonomiku budeme ještě platit panu Bakalovi za pozemky pod průmyslovou zónou Barbora, a to na základě nestandardní smlouvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…