Andrej Babiš ovládá mysl národa. Fašismus, strach, gangsterské metody, udeřilo z TOP 09

15.07.2015 17:47

Server Svobodné fórum včera uveřejnil rozhovor s místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09 Michalem Kučerou. Kučera se rozhovořil o hrozbách a nenávisti, kterým národ čelí, a také o tom, kdo za to vlastně může a proč.

Andrej Babiš ovládá mysl národa. Fašismus, strach, gangsterské metody, udeřilo z TOP 09
Foto: TOP 09
Popisek: Michal Kučera

Podle Kučery se opakují určité rysy, které tu byly již dříve. „Zpochybňuje se parlamentní demokracie, nabízejí se jednoduchá a líbivá řešení, začíná se znova bojovat proti tradičním stranám,“ vysvětluje a připomíná, že posledně se podobná situace děla za Klementa Gottwalda a následně Adolfa Hitlera.

Dokonce i ANO už tu jednou bylo. „Fašistická ‚Akce národní obrody‘, která si dala za cíl bojovat proti korupci,“ říká Kučera a dodává, že historie se opakuje, akorát dnešním nepřítelem nejsou Židé, ale muslimové.

Hovoří i o nenávisti, již produkují politické kampaně, ale která po jejich odeznění stále zůstává mezi lidmi a dál se šíří. Zároveň onu nenávist vidí jako prostředek k získání politické moci.

Je podle něj nutné se „jednoznačně postavit na stranu spojenců“, protože až tehdy nás ostatní země EU začnou brát jako silného partnera, kterým nyní nejsme, jelikož „neustále hledáme třetí cestu a jiná řešení“.

Jedním z důsledků naší nerozhodnosti a ovlivnitelnosti jako národa je pak podle Kučery politický vzestup Andreje Babiše, který je „hlavním znakem, produktem naší společnosti, která sedá na lep populismu“. Babiš podle Kučery „ovládá kolektivně mysl národa“.

Babišův úspěch vidí také v jeho praktikách, velkém počtu jeho zaměstnanců a v tom, že „z něj řada lidí má strach“. Zároveň také v lidské mentalitě. „Dříve lidé jeden druhého práskali, přestože tu nebyl diktátor typu Ceauseska. Kolaborovali sami. Takhle nějak se lidé začínají chovat v dnešním Babišistánu,“ říká Kučera.

Připomíná také kauzu, kdy Babišova firma zničila 270 hektarů pšenice konkurenčnímu zemědělci. „Tím jsme se opět posunuli někam na východ, do postsovětských republik, to jsou gangsterské metody,“ vysvětluje Kučera.

K argumentu, že byl Babiš zvolen demokraticky, připomíná, že to byli Gottwald i Hitler, s tím rozdílem, že „ministra financí z Babiše ovšem neudělali voliči, ale sociální demokracie a lidovci“.

Ale hlavní je neemigrovat a rozšířit politickou debatu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…