Andrej Babiš přišel s novým nápadem. Hodlá rozdávat peníze

24.11.2017 9:57

Andrej Babiš a jeho hnutí ANO přišli s novým nápadem. Deník Právo upozornil, že na webu Chceme lepší Česko.cz se objevil dotaz, zda si lidé přejí nevratné, novomanželské půjčky. Málokoho asi překvapí, že asi 60 procent respondentů nápad podpořilo.

Andrej Babiš přišel s novým nápadem. Hodlá rozdávat peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Sociální politika státu, školství a zdravotnictví se týkají každého z nás. Měli by mít novomanželé možnost získat nevratnou půjčku na bydlení?“ zní dotaz umístěný na webu. 60 procent lidí ho podpořilo. Je tedy možné, že se nápad objeví v programovém prohlášení vlády. Babiš sice nic takového nesliboval ani v programu hnutí, ani ve své knize, ale to prý není žádný problém. Manažer hnutí Vladimír Vořechovský prozradil, že se Babiš rozhodl převzít i nápady dalších stran, aby měl naději, že jeho menšinový kabinet získá podporu jiných partají.

Prozatím se však zdá, že bude mít smůlu. Toleranci menšinové vlády mu za jistých okolností přislíbili jen komunisté a s těmi Babiš nemá přes sto hlasů a tedy ani většinu ve Sněmovně. Ostatní strany odmítají Babišovu menšinovou vládu jakkoli podpořit. Platí to i o hnutí SPD Tomia Okamury. Okamura ostatně odmítá podpořit nevratné novomnanželské půjčky, protože odmítá neadresné dary poskytované lidem na cokoliv. 

Podobně kritičtí jsou i politici dalších stran. „Mně připadají jejich dotazy divné. Přece nemohu střílet od boku, a pak zjišťovat kolik to stojí,“ konstatoval volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek. Kritičtí jsou i Pirátu či TOP 09. „To jsou jen marketingové snahy jak zaujmout voliče. Ani oni to nebudou chtít prosadit, byť to vyhraje v nějaké anketě. U nich názor trvá jen do té doby, než se z něj pan Babiš vyspí,“ prohlásila poslankyně TOP 09. Markéta Pekarová Adamová.

Vstřícnější byli jen komunisté. Místopředseda KSČM Jiří Dolejš zavzpomínal na podobné půjčky z dob před rokem 1989. I on však upozornil na to, že je třeba jasně říci, kde se na to vezmou peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…