Andrej Babiš přitvrdil a vytáhl na Kalouska jeho ,,nakradené" peníze v bankovkách. Zítra bude peklo

14.03.2017 20:33

Andrej Babiš (ANO) se na 55. jednání Poslanecké sněmovny postavil k řečnickému pultíku a spustil. Miroslav Kalousek (TOP 09) si možná měl vzít neprůstřelnou vestu. Babiš do předsedy TOP 09 pálil hlava nehlava.

Andrej Babiš přitvrdil a vytáhl na Kalouska jeho ,,nakradené" peníze v bankovkách. Zítra bude peklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

To ne já, to Kalousek. Těmito slovy by bylo možné shrnout další obranu Andreje Babiše v kauze korunových dluhopisů. Poslancům sdělil, že s korunovými dluhopisy to zkazil Miroslav Kalousek a později si svou chybu také uvědomil, prohlašoval před kolegy ve sněmovně Babiš.

„Já jsem tady chtěl navrhnout to, co vlastně sám pan bývalý ministr financí přiznal, že pokazil v roce 2012, vlastně 2011, a potom si to uvědomil a tady vlastně v březnu 2012 jste o tom přece hlasovali. A já se ptám, proč nikdo nenavrhl zdanění těch dluhopisů emitovaných do 1. ledna 2013, proč pan Kalousek se zdržel a další, kteří to dnes kritizují. Fakt tomu nerozumím, vždyť jste to mohli napravit, všechny ty dluhopisy se mohly zdaňovat a bylo by po problémech a nebyla by nějaká permanentní kampaň za to, že někdo pokazil zákon a ještě se tím chlubil,“ rozčiloval se u řečnického pultíku kvůli korunovým dluhopisům, které jako majitel firmy Agrofert nechal vydat, aby si je posléze sám koupil. Jako občan si pořídil balík dluhopisů za takřka miliardu a půl. Umožnil mu to zákon schválený v roce 1993. 

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

Obratem podotkl, že chtěl korunové dluhopisy danit, ale sněmovna jeho návrh nepodpořila. Ti, kteří dnes Babiše kritizují, měli mnoho let na nápravu situace, takže se vlastně chovají jako pokrytci. Pokud má pan Miroslav Kalousek za to, že šlo o daňový podvod, nic mu nebránilo proti němu zakročit. A když už nezakročil, Babiš navrhuje podívat se na Kalouskovy příjmy.

„Já chápu, že ty tuny cashů, já nevím, kde to skladuje, jestli v Rakousku nebo ve Švýcarsku, ale pokud někdo je 27 let státní úředník a žije z daní daňových poplatníků a mě kritizuje, mě, který jsem zaplatil 350 mil. daní za posledních dvacet let a byl jsem první politik v této zemi, který ukázal daňové přiznání za posledních dvacet let, tak když to budete zítra projednávat, tak potom ukažte všichni, co tady budete diskutovat, daňové přiznání a ukažte, kolik jste zaplatili daní,“ rozohňoval se šéf hnutí ANO.

Celý článek naleznete zde.

Šéf státní kasy se brání, že jeho firmy zaplatily na daních a odvodech desítky miliard korun. „Já nevím, kam nosily ty provize za gripeny... Kde Háva mu to skladuje, jestli v Rakousku nebo ve Švýcarsku. Kde to všechno má, co tady nakradl za ta léta,“ zuřil Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…