Andrej Babiš promluvil k žádosti o jeho vydání: Budu si stěžovat, je to přes čáru. Z politiky mě nedostanete

11.08.2017 16:02

Šéf hnutí ANO a exministr financí Andrej Babiš v rozhovoru pro server Aktuálně.cz uvedl, že není důvod jej stíhat. Načasování celé kauzy považuje za „přes čáru“ a hodlá podat stížnost. „Z politiky se nestáhnu,“ uvedl mimo jiné.

Andrej Babiš promluvil k žádosti o jeho vydání: Budu si stěžovat, je to přes čáru. Z politiky mě nedostanete
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš

Postup policie považuje Andrej Babiš za politicky motivovaný. Věří, že o tom přesvědčí i své voliče, a tak chce po své zahraniční dovolené normálně pokračovat ve volební kampani. „Stíhání je naplánované schválně před volby, o čemž svědčí už to, že případ dostal policista Pavel Nevtípil,“ rozvyprávěl se Babiš o policistovi, který podle něj s městskou státní zástupkyní Máchovou odcizili firmu Neograph podnikateli Sittovi. „Takže bylo jasné, že tento policista má zadání mě kriminalizovat,“ dodal Babiš.

Podle jeho slov je velmi podezřelé, že případ je vyšetřován dva roky a nyní jej chtějí obvinit dva měsíce před volbami. Znovu pak zopakoval slova o tom, že nepochybil. „Dotace pro Čapí hnízdo je z roku 2008 a byla přidělena podle pravidel a zákonů,“ řekl jasně a zopakoval, že jde podle něj o jednoznačně zpolitizovanou záležitost, jež má ovlivnit volby. 

Původní text ZDE.

Následně pak také podotkl, že se domnívá, že celá kauza vznikla na objednávku, ať už od politických soupeřů nebo od novinářů. 

Závěrem pak zkonstatoval, že rozhodně není důvod jej trestně stíhat. „Jde o jasné ovlivňování voleb, vždyť to známe z minulosti z Kubiceho zprávy. Navíc kauza Čapí hnízdo nemá nic společného s mým působením v politice. Lidi by mě měli hodnotit podle toho, co jsem udělal jako poslanec,“ uzavřel s tím, že věří, že lidé pochopí, že obvinění přichází v době před volbami. O odchodu z politiky neuvažuje. Jak řekl, nevzdá se a nadále bude bojovat proti korupci a systému, jenž tady vznikl. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…