Andrej Babiš promluvil před novináři a všichni jenom koukali. Krnáčová pak ujišťovala, že má pravdu

11.10.2014 22:15

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) na tiskové konferenci po komunálních a senátních volbách zářil spokojeností. Byl přitom obklopen především pražskými kandidáty. Po jeho boku stála Adriana Krnáčová nebo Radmila Kleslová. I ony se vyjádřily k výsledkům voleb. Babiš přitom byl poměrně důrazný.

Andrej Babiš promluvil před novináři a všichni jenom koukali. Krnáčová pak ujišťovala, že má pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

„Hlasy ještě nejsou sečteny, ale vypadá to, že naše hnutí uspěje i v těchto volbách. Já myslím, že jsme stabilním hnutím v této zemi. Jsme demokratickým hnutím a dokázali jsme oslovit se svými kandidáty řadu lidí,“ podotkl předseda. V senátních volbách podle něj čelí hnutí ANO především zavedené ČSSD, kterou označil za silného soupeře.

Později objasnil, kde se vzalo jeho prohlášení, že by rád měl v Senátu deset svých zástupců. "Mě řekli, že pan Sobotka jich tam chce devět, a já chci vždycky vyhrát," uvedl. Jeho odhad už se však nejspíš nesplní, těsně před dokončením sčítání mělo hnutí ANO pouhých devět kandidátů postupujících do druhého kola.

Ocenil i úspěch v komunálních volbách. „Naší pozici ve velkých krajských městech považuji za velký úspěch. Chtěl bych poděkovat všem našim voličům, že nás volili a budeme se snažit plnit to, co jsme jim slíbili,“ prohlásil Babiš. Po něm vystoupila pražská lídryně Adriana Krnáčová, která jasně řekla, že je připravena spolupracovat se stranami, které o to projeví zájem. Poděkování voličům vyslovila i šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová.

Babiš pak překvapil kategorickým prohlášením, že hnutí ANO v Praze v žádném případě nebude spolupracovat v Praze s TOP 09. Adriana Krnáčová ještě před volbami tato jednání nevylučovala, teď však na dotaz novinářů ujistila, že smýšlí stejně jako její předseda, a to prý kvůli chování představitelů TOP 09 v posledních dnech.

O budoucích koalicích bude vyjednávat Adriana Krnáčová se svým týmem. Jména členů týmu ale prozradit nechtěla. „Myslím si, že to je ještě předčasné sdělovat jejich jména,“ uvedla s tím, že ještě nebyly ani sečteny výsledky. Pokud by se jí nepodařilo sestavit koalici, je připravena zasednout v opozičních lavicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…