Andrej Babiš prozradil, jak "zdrbal" vlastní poslance

28.05.2016 8:16

Předseda hnutí ANO poskytl krátký rozhovor deníku Právo. Ujišťoval v něm, že zákonodárci zvolení za hnutí ANO dostali pořádně za uši za to, co se dělo kolem protikuřáckého zákona. Nevidí ovšem důvod k tomu, aby bořil koalici.

Andrej Babiš prozradil, jak "zdrbal" vlastní poslance
Foto: iDobryden.cz
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš a ministr kultury Daniel Herman v bývalé věznici v Uherském Hradišti. Chtějí z ní udělat muzeum nacistických a komunistických zvěrstev

„Nevím, jak se odchází z koalice, nemám s tím zkušenosti a nevidím pro to důvod,“ prohlásil Babiš hned na úvod. Tato slova pronáší jen pár dní poté, co oznámil na kameru, že má dění v koalici plné zuby a nemůže vyloučit, že se vláda rozpadne. Dnes k tomu tedy nevidí důvod, ale i tak se mu zdá, že se k němu koaliční partneři nechovají férově. Proč?

Třeba proto, že se prý s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) dohodli na navýšení plateb za státní pojištěnce o 3,5 miliardy, ale na veřejnosti říká předseda vlády pět miliard. Nemluvě už o samotném protikuřáckém zákonu, kde se většina koalice přiklonila k pozměňovacímu návrhu poslance Marka Bendy (ODS). Podle Babiše tady zafungovala stará „opoziční smlouva“.

„Pan (ministr zdravotnictví) Němeček svým neutrálním stanoviskem k Bendovu návrhu nechal zprznit koaliční návrh,“ udeřil Babiš. Uznává, že pro toto „zprznění hlasovalo osm poslanců hnutí ANO, a Babiš je prý za to „zdrbal“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…